İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk yaklaşan Kurban Bayramı öncesi TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifi ile yarım  gün tatil olan arefe gününün tam gün olarak tatil edilmesini önerdi . Böylece banka ve özel sektör çalışanlarının bayramı tam olarak yaşamasına imkanı sağlamayı hedeflediğini söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın bu yılın özelinde bayramın 9 güne çıkmaması yönünde açıklamalar yaptığını ancak kendisinin verdiği kanun teklifinin içeriği itibarıyla bayram tatilinin oteller açısından bakılmasından , tatil süresinin uzamasından ziyade bayrama daha bölünmeden hazırlanma yönünde olduğunu dile getiren Yasin Öztürk manevi zenginliğimiz olan bayramların yoğun çalışma hayatı yaşayan ailelerin tüm nesilleri ile bir araya gelmesini sağladığını ancak  bankacılık ve özel sektör çalışanlarının yarım gün olan arefe tatili nedeniyle bu kaynaşmayı tam olarak yaşayamadığını ifade etti.

Öztürk “ Günümüzde ekonomik şartlar, iş, eğitim vs. nedenlerle vatandaşlarımız ; doğduğu yerde değil, doyduğu yerde yaşam mücadelesi vermektedir. Hal böyle olunca, başta kamu görevlileri olmak üzere, eğitimini şehir dışında devam ettirenler, çalışanlar özel günlerde ailelerinin yanında olmak istemektedir . Bayram tatili her iki dini bayram için de arefe günü 13:00’ten itibaren başlamakta, kalan zaman yolculuk, temizlik ve alış veriş vb. gibi bayram hazırlıkları için yeterli olmamaktadır. “ dedi . 

Verdiği kanun teklifinin bir başka sebebinin de ticari ve ekonomik olduğunu ifade eden Yasin Öztürk “ arefe gününün resmi tatil ilan edilmesi, arefe gününde nakit işlemleri bulunan vatandaşlarımızı ve çek, senet, banka ödemesi vs. işlemleri yapmak zorunda kalan esnafımızı da rahatlatacaktır. Kısıtlı bir zamanda hem tahsilat, hem bankaya ödeme yapmak durumundaki esnafımız, yarım günde ödemelerini yetiştirememekte, dolayısıyla banka işlemleri bayram sonrasına kaldığı için faizle karşılaşmaktadır. Ayrıca, arefe günü çalışmak durumunda olan banka çalışanlarımız da, bayram hazırlıkları için zaman bulacaktır. “ açıklamasını yaptı. 

İYİ Parti Milletvekili Öztürk bu vesile ile başta Denizlili Hemşehrilerim olmak üzere Türk ve İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim