Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hayat durma noktasına geldi. Tüm kurumlar evde kalınması çağrısı yaparken, Millet İttifakı tarafından yönetilen belediyelerde vatandaşların mağdur olmaması için var gücü ile çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere pek çok belediye bu çalışmalar kapsamında yardım kampanyaları düzenleyerek, sosyal dengenin oluşması için çalışmalarına hız verdi. Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklama ve sonrasında belediye hesaplarının bloke edilmesine bir tepki de İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce'den geldi.

Başkan Gökce yaptığı yazılı açıklamada sürecin birlik ve dayanışma içerisinde aşılabileceğine dikkat çekerken "Ülkemizin birlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğu dönemde İçişleri Bakanlığının attığı bu adım akılla izah edilemez" dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile haraket eden Millet İttifakınca yönetilen belediyelerin tek bir vatandaşı dahi mağdur etmemek için adeta OHAL ilan ettiğini vurgulayan Gökce "Merkezefendi, Honaz, Babadağ, Bozkurt, Serinhisar örnekleri gözümüzün önünde. Merkezefendi Belediyesi maske üretiyor, Bozkurt Belediye Başkanlığı dezenfektan. Vatandaşa hizmet götürmek için herkes canını dişine takmış çalışıyor. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropollerde belediyeler, milyonlarca vatandaşın sağlığı için 24 saat emek veriyor. Ancak görüyoruz ki vatandaşa, millete fayda sağlamak için yapılan bu çalışmalar bazılarını rahatsız ediyor. Kimsenin hizmeti, hizmet veren belediye başkanlarını siyasi beka beklentileri ile engellemeye hakkı yoktur. Alan el değil veren el olması gereken devletimizi temsil eden Cumhurbaşkanı tarafından Yardım kampanyası açıklanırken, belediyelerin tümü ile hukuki ve şeffaf bir çerçevede başlattığı kampanyada toplanan paraların bloke edilmesi abesle iştigaldir" dedi.

"Engel Olmayın Bu Çalışmalar Sizin Sağlığınız İçin"

Açıklamasına devamla başta Süleyman Soylu olmak üzere yetkililere seslenen Gökce "Bugün set çekerek, hesapları bloke ederek engel olmaya çalıştığınız çalışmalar sadece İYİ Partili ya da CHPli vatandaşları değil, başta sizler olmak üzere tüm Türkiye'yi evinde tutmak, sağlığına kavuşturmak için yapılıyor. Belediyelerimize destek olmayacağınızı daha önce defalarca gördük. En azından böyle bir süreçte engel olmayın da sizin eksiklerinizi de kapatalım. Milletimizin evde kalmasını sağlayalım. Siyasi çıkar beklentisi ile böylesine akıldan uzak ve halkımızı derinden üzen adımları atmaya devam ederseniz, tarih sizleri affetmez" diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim