Denizli Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli’de çeşitli mahallelere muhtar olan kadınları desteklemek ve tanıtımı için bir araya geldiler. Toplantıda konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Cennet Kasapoğlu “bugün burada ‘Kadın Heryerde’ projemizin ilk etkinliği olan ‘Denizli’mizdeki kadın muhtar adaylarımızı desteklemek ve tanıtma’ çalışmamızda kadın muhtar adayları ve azalarımızla birlikteyiz.

5 Aralık ‘kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesi’ biz kadınlar için çok önemlidir. Avrupa’daki pek çok ülkeden bile önce Ulu Öder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük çabaları sonucu elde ettiğimiz bu kazanımlar kul olmaktan çıkıp, toplumun bir bireyi haline gelmiştir. Ulu önderimizin en büyük eserimdir dediği Cumhuriyet ve kazanımları kadınların ve çocukların en büyük koruyucusu olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Öyleyse kadınları korumak için Cumhuriyete, Cumhuriyeti korumak için de kadın emeğine ve çabasına ihtiyaç vardır.

Kadın toplumu değiştiren, dönüştüren en asil unsurdur. Kadın annedir, kadın sevgidir, kadın başarıdır. Kadının elinin değdiği yer güzelleşir.

Peki bizler Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak her kadın adayı destekleyelim mi? Kadın olsun da nasıl olursa olsun mu? Tabi ki hayır. Bizler diyoruz ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini benimsemiş, Cumhuriyet’in  kazanımlarına sahip çıkan, ülkesinin birlik ve bütünlüğünü savunan, kadın cinayetleri, kadına şiddet ve çocuk istismarlarının çok çok arttığı bu günlerde kadın ve çocukların yanında olan, haklarına sahip çıkan onlar için mücadele eden, ses olan, soluk olan kadın muhtarlarımızın her zaman yanındayız, destekliyoruz. Muhtar adayı arkadaşlarımızın da bizlerle birlikte olması dileğimizdir. Muhtarlar mahallesinden sorumludur. Ama tüm muhtarlar birlikte ülkesinden de sorumludur. Mahalledeki ve ülkedeki yaşayanların geleceğinden sorumlu olan, sorumluluk hisseden, bilincinde olan kadın muhtar adaylarımıza teşekkür ediyorum. Onlara çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kasapoğlu Denizli’nin çeşitli mahallelerinde muhtar olmak için aday olan kadınları tek tek tanıttı ve onlara karanfil verdi.

Burcu Köseoğlu: 15 Mayıs Mahalle Muhtarı Adayı

Canan Selçuk: Selçuk Bey Mahalle Muhtarı Adayı

Firdevs Kandemir: Selvergazi Mahalle Muhtarı Adayı

Havane Gözlükaya: Akkonak Mahalle Muhtarı Adayı

Hatice Gündoğan: Gerzele Mahalle Muhtarı Adayı

Neriman Göksal: Kuşpınar Mahalle Muhtarı Adayı

Özlem Çağlar: Pınarkent Mahalle Muhtarı Adayı

Özlem Verim: Kuşpınar Mahalle Muhtarı Adayı

Selda Karan: Yunusemere Mahalle Muhtarı Adayı

Servet Dalarslan: Kuşpınar Mahalle Muhtarı Adayı

Sevim Şafak: Yenişehir Mahalle Muhtarı Adayı

Şengül Bayrak: Değirmenönü Mahalle Muhtarı Adayı

Tülay Sücüllü: Altıntop Mahalle Muhtarı Adayı

Zeynep Dalluran: Mehmetçik Mahalle Muhtarı Adayı

Fatma Yıldan: Atalar Mahalle Muhtarı Adayı

Gülay Efecan: Sırakapılar Mahalle Muhtarı Adayı

Kadriye Yücetürk: Altıntop Mahalle Muhtarı Adayı

Saniye Bıçakçı: İstiklal Mahalle Muhtarı Adayı

Adayların açıklanmasının ardından, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Cennet Kasapoğlu ve adaylar Eski Valilik önüne giderek Atatürk’e çelenk sundular, saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı okudular.

Editör: TE Bilişim