Başkan Şavluk herkesin kaygı içinde beklediği puan silme cezası ile ilgili çok net konuştu:

Denizlispor Kulüp Başkanı Mustafa Şavluk puan silme cezası, takımın durumu ve transferle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Şavluk, puan silme cezasının ertelenmesini değil kaldırılmasını beklediklerini, teknik heyetten talep gelmesi halinde ise devre arasında takıma takviye yapabileceklerini söyledi. Denizlispor Kulüp Başkanı Mustafa Şavluk, federasyon tarafından verilen 3 puan silme cezası ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Cezayla ilgili olarak en başında çok iyi bir savunma hazırladıklarını ve yeşil siyahlı camianın lehine bir netice çıkacağını ifade eden Başkan Şavluk, “En son cezanın bildirilmesinin akabinde yaptığımız basın toplantısından bu yana konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşanmadı. Lakin biz yönetim olarak sık sık her hafta Perşembe günü toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu toplantılarının ardından yetkililerle iletişime geçiyoruz. Konunun takipçisiyiz” dedi.

Cezanın her sezon sadece bir defaya mahsus üç puan silme şeklinde uygulanabildiğini hatırlatan Başkan Şavluk, “Kulübümüzün konuyla ilgili gereklilikleri yerine getirdiğini daha önce de çok kez dile getirmiştik. Hala da aynı görüşü savunuyoruz. Puan silme cezasının her puanın değerli olduğu bir ortamda en azından bu sezon uygulanmaması ve ertelenmesi de menfaatlerimiz doğrultusunda olur, fakat bizim isteğimiz cezanın tamamen ortadan kaldırılması. Dediğim gibi güçlü ve içi dolu bir savunma yaptık. Umuyorum ki ceza almayacağız” ifadelerini kullandı.

TRANSFER SİNYALİ

Transferle ilgili sorularımıza da içtenlikle cevap veren Mustafa Şavluk, “Henüz konuyla ilgili teknik heyetle bir görüşmemiz olmadı. Zaten transfer dönemi de 5 Ocak’ta açılacak. Yani önümüzde bir süreç var. Takımın motivasyonu üst seviyedeyken böyle bir girişimde bulunmak için henüz erken. Ama şunu da belirtmek isterim ki ligde çok kaliteli futbolcular var. Takımımda görmek isteyebileceğim oyuncular mevcut. Şayet teknik heyetten bir talep gelirse oturur, değerlendirir, eksik bölgemize gerekli takviyeleri yaparız” diye konuştu.

‘GAZİANTEP BŞB MAÇINI DA KAZANMAK İSTİYORUZ’

Farklı kazanılan 1461 Trabzon maçının takım adına büyük bir moral olduğunu da belirten Başkan Şavluk, “Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Zaten son haftalarda sahada iyi işler yapan güzel futbol oynayan bir Denizlispor izliyorduk. Bunlar kimi zaman skora yansımadı. 4-1 kazanılan 1461 Trabzon karşılaşmasında iyi futbolumuzun karşılığını aldık. Herkes elinden geleni yapıyor, yapmaya da devam edecek. Denizlispor bulunduğu konumdan hızla üst sıralara tırmanacaktır” şeklinde konuştu. Önlerinde zorlu bir Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanı olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Şavluk, “Ligin ilk yarısının son karşılaşmasında ciddi bir ekibe karşı üç puan mücadelesi vereceğiz. Rakibimiz iyi bir kadro kurdu ve Süper Lig’i hedefliyoruz. Fakat biz de hedefi olan bir takımız. Bu mücadeleyi de kazanıp ligin ilk yarısını düşme hattının üzerinde bitirmek istiyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim