Denizli Haber - Olay, duyulduktan sonra mahalle halkının tepkisine yol açarken Kale ilçe Müftüsü Osman Ulaş Kaya konu ile ilgili olarak kendilerine şikayet geldiğini belirterek, “Konuyu yakından takip ediyoruz.Yaptığımız çalışmada muhtar ve imam arkadaşın ağacı birlikte kestiklerini öğrendik.Muhtar olayı doğruladı” dedi.

Mezarlıkta kesilen ağaçların üstü ise çevredeki ağaçların kuruyan dalları ile örtüldüğü gözlemlendi. Mahalle muhtarı Hasan Abır ile imam Ali Yıldız kestikleri çam ağaçlarını gece vakti taşıdıkları ortaya çıktı. Mahalle sakinleri ise olayın gereğinin yapılması gerektiğini belirterek, “Kesilen çam ağaçları tahminlerimize göre 100 yılın üzerinde. Yetkililere şikayetimizi bildirdik. Gereğinin yapılmasını istiyoruz” dediler.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ise hem muhtar hem imamla ilgili olarak olayın takip edildiğini gerekli soruşturmanın açılabileceğini söyledi. Kale İlçe Jandarma Komutanlığı ise konu ile ilgili tahkikat başlatacağını söyledi. Orman kanuna göre çam ağaçlarının kesimi yasak ve bilinçli olarak kesilmesi çok ağır cezaları öngörüyor.

Editör: TE Bilişim