Kale’de yaşayan 55 yaşındaki Süleyman İnce’nin zeytin yetiştirmek için tarlasına diktiği yaklaşık 200 fide yerinden sökülerek çalındı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kale ilçesi Köprübaşı Mahallesi’nde hafta sonu çok ilginç bir olay yaşandı. Tarlasında zeytin yetiştiriciliği yapan çiftçi Süleyman İnce, Pazar sabahı evinden çıktı ve tarlasına gitti. İki sene önce yaklaşık bin tane fideyi tarlasına diken ve 5 yıl sonra zeytin elde ederek para kazanmayı hedefleyen çiftçi İnce, tarlasına dikili halde bulunan yaklaşık 200 fidenin yerinde olmadığını fark etti. İddiaya göre daha önce tarlada keşif de yapan hırsızlar civarda kimsenin olmadığı bir saatte tarlaya geldi ve fideleri götürdü.

Yaşadığı bu ilginç hırsızlık olayının ardından şoka uğrayan 55 yaşındaki Süleyman İnce, hemen jandarmaya haber verdi. Bölgeye gelen ekipler civarda olayı gören ya da bilenlerden bilgi topladı. Kimin ya da kimlerin yaptığı henüz belirlenemeyen hırsızlık olayında, jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Mağdur çiftçi Süleyman İnce, yıllardır bu tarlada çeşitli ürünler yetiştirdiğini ve ilk defa başına böyle bir olay geldiğini ifade ederek, “Burada çalınan fide değil emektir. Ailemin rızkını çıkarabilmek için zeytin yetiştirmeye çalışıyorum. Bunu yapanlara da hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim