Kardak kayalıklarında dün yaşanan gerginlik bugün yerinin sessizliğe bıraktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 13 gün önce ziyaret ettiği Kardak kayalıklarında her gün yaşanan gerginlik bugün yerini sessizliğe bıraktı. Orgeneral Akar’ın ziyaretinin ardından Yunan askerleri bölgeye gelerek zaman zaman Türk karasularına girmiş ve sınır ihlali yapmıştı. 13 gün boyunca birçok kez Türk Sahil Güvenlik ekiplerini taciz eden Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, dünde 2 kez sınır ihlali yaptı. Bulamaç adasını geçerek sınır ihlali yapan Yunan askerleri saat 14:55’de de Kardak kayalıklarını geçerek Türk kara sularına girmişti.

Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi kıyılarına sadece 3 mil uzaklıkta bulunan Kardak kayalıklarına gelerek Türk Sahil Güvenlik ekiplerini taciz eden Yunan askerine anons geçerek uyarıda bulunulmuştu. İlk olarak Bulamaç adasını geçtikten sonra sınır ihlali yapan Yunan askerlerini Türk Sahil Güvenlik ekipleri yaptıkları manevralarla geri püskürtmüştü. Sınır ihlalinden 2 saat sonra bu sefer Kardak kayalıklarına gelen Yunan askerleri buradan Türk kara sularına girmişti. Bunun üzerine Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine anons geçerek uyarılarda bulunan Türk Askerleri “Türk karasularındasınız. Sınırlarımızdan çıkın”diyerek uyarılarda bulunmuştu. Anonslara aldırış etmeyen Yunan askeri bir süre daha Türk karasularını ihlal etmeye devam ederken Türk askeri Yunan sahil güvenliği ile gergin anlar yaşanmıştı. Yunan sahil güvenlik ekiplerini Türk karasularından çıkarmak için 15 dakika boyunca kovalayan Türk askeri yaptığı manevralarla Yunan botları Türk karasularından uzaklaştırmıştı.

Bugün ise; yaşanan gerginliğin yerini sessizlik aldı. Bir Türk Sahil Güvenlik komutanlığına ait bot Kardak kayalıkları etrafından devriye atarak karasularını korurken, Bir savaş gemisi ise Çatal adadan Kardak kayalıklarını gözetlemeye devam ediyor. Yunan karasularından da bir sahil güvenlik ekipleri sesiz bir şekilde beklediği görülüyor.

Öte yandan bölgenin sakinliğini fırsat bilen Türk balıkçılar avlanmaya çıktı. Balıkçılar, Sahil Güvenlik botunun gözetiminde bölgede avlandığı gözlendi.

Editör: TE Bilişim