Denizli Haber - Serinhisar ilçesinde Serinhisar Kaymakamlığı, Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Pozitif Kalkınma Derneği tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan, kadın istihdamını artırmak, unutulmaya yüz tutmuş el dokuma kilim geleneğini canlandırmak için tasarlanan ve Kamu-STK-Özel sektör işbirliğinin iyi uygulama örneklerinden biri olarak faaliyete geçen “Kilimle Örülen Hayatlar” projesinin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışa, Serinhisar Kaymakamı Osman Altın, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kabukçu, Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, Pozitif Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Kırmızı, kursiyer kadınlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Serinhisar Kaymakamı Sayın Osman Altın; ’’Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü 2022 destek programı kapsamında desteklenen proje kapsamında Serinhisar ilçesinde yaşayan 18- 45 yaş arası herhangi bir ekonomik kazancı olmayan 30 genç kadının “halı/kilim dokuma eğitim ve iş atölyesi” aracılığıyla mesleki ve kişisel yeterliliğinin geliştirilmesi ve istihdam edilebilirliğinin artırılması hedeflemekteyiz. Proje kapsamında yapılacak mesleki eğitimler yoluyla kadın istihdamının artırılması sağlanırken bir yandan da el dokuması kilim geleneği de canlandırılacaktır.’’ dedi.

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk; ’’Proje kapsamında üretilen ürünler Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi döner sermayesi üzerinden satılarak, kadınlara ekonomik kazanç sağlanacaktır. Yine proje kapsamında teorik ve uygulamalı olarak göster-yap tekniği ile yapılacak olan mesleki eğitimlerin yanında iletişim ve beden dili, takım ruhu liderlik yönetim becerileri, temel ilk yardım prensipleri, girişimcilik, dijital pazarlama, ürün fotoğrafçılığı, sosyal medya yönetimi ve kooperatifçilik eğitimleri de düzenlenecektir.’’ dedi.

Pozitif Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Kırmızı da; ’’ Kadınların yeni kültürlerle tanışıp bilgi ve birikimlerini artırmak kooperatifleşerek güç birliği oluşturup iyi uygulama örneklerini yerinde gözlemlenmesine imkan sağlamak için Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne günü birlik geziler yapılacaktır.’’ dedi.

Editör: Tahir Aygün