Denizli Kokpit Havacılık Lisesi’nin düzenlediği bursluluk sınavına 2500 öğrenci katıldı. Rekor katılımın sağlandığı sınavda öğrenciler sınır sayıdaki kontenjana girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Türk Hava Yollarından emekli olduktan sonra havacılık alanına ve ülkemize birçok alanda nitelikli bireyler yetiştirmek idealiyle 2014 yılında kapılarını eğitim öğretime açan Kokpit Havacılık Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan ve Okul Müdürü Yusuf Aybek öncülüğünde yapılan 23-24 Şubatta ki bursluluk sınavına rekor katılım sağlandı.

Türkiye genelinde bir marka haline gelen Kokpit Havacılık Lisesi, Denizlili öğrencilerin yoğun katılım sağladığı sınava Trabzon, Erzurum, Tekirdağ, Adıyaman, Amasya, Kastamonu, Antalya, İzmir , Manisa, Muğla, Afyon, Uşak gibi Türkiye’nin dört bir yanından Denizli’ye gelen yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin katıldığı sınavda öğrenciler sınırlı sayıdaki kontenjana hak kazanabilmek için yarıştı. Kokpit Havacılık Lisesi, Türkiye'de şimdiye kadar aynı anda yapılmış en çok katılımlı sınav rekorunu kırarak yeni bir rekora imza attı.

Aileler heyecanlı bir bekleyişle sınav süresi boyunca hem havacılık sektörüne yönelik değerli bilgilerle buluşup hem de nitelikli bir teknik kolej eğitimi sonunda mezuniyet avantajlarını değerlendirdiler.

Editör: TE Bilişim