Denizli Haber - KPSS sonuçları açıklanma tarihi ÖSYM tarafından adaylarla paylaşıldı. 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen (lise) ortaöğretim sınavı ardından sıra sınav sonuçları adımında. Lise mezunu adayların kamuda memur olmak için tercih ettiği sınavın ardından sonuçlar açıklanacak ve tercih dönemi başlayacak. KPSS Ortaöğretim sonuçları sorgulama işlemleri ÖSYM AİS sistemi üzerinden devam ediyor. Sık sık ziyaret edilen sonuç sayfası erken açıklanma ihtimali ile kontrol ediliyor. Peki, KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, hangi tarihte? İşte, sonuç tarihi!

KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanacağı tarih 2022 ÖSYM sınav takvimi ile paylaşıldı. Kasım ayı başında gerçekleştirilen lise mezunlarına uygun Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç tarihi için geri sayım başladı. ÖSYM AİS ekranı üzerinden sorgulanacak KPSS sonuçları ardından ilgili pozisyonlara başvuru için tercihlerin başlaması bekleniyor. Peki, KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı? İşte, 2022 Lise KPSS sonuçları hakkında merak edilenler…

2022 KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimi 2022 tablosuna göre KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 1 Aralık 2022 tarihinde belli olacak.

Adaylar sınav sonuçlarına T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşabilecek.

Editör: Tahir Aygün