Denizli Haber - Denizli son yıllarda gittikçe daha popüler hale gelen Kriket sporunda önemli bir organizasyon daha  ev sahipliği yaptı. 14-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Kadınlar U19 ve Büyükler Kriket Açık Alan Türkiye Şampiyonası Akköy Futbol Sahalarında gerçekleşti. Ödül törenine Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman katıldı. İşte ayrıntılar…

8 İLDEN 157 SPORCU KATIDI

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu koordinesinde Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen şampiyona güzel anlara sahne oldu. Dostluğun ve rekabetin bir arada yaşandığı mücadelelere 8 ayrı ilden 9 takım 157 sporcu katıldı. Büyükler kategorisinde Ankara İl Takımı U19 kategorisinde Afyon İl Karması şampiyon oldu.

BAŞKAN ÖRKİ ‘‘ GELİŞMEKTE OLAN BRANŞLARA ÖNEM VERİYORUZ’’

Kriket Türkiye Şampiyonası ödül töreninde sporculara seslenen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Belediyesi olarak, sporun ve sporcunun her daim yanlarında olduklarını belirtti. Gelişmekte olan spor dallarına destek vererek bu branşlarda milli sporcular yetiştirmek istediklerini de ifade eden Başkan Örki, turnuvaya katılım sağlayan tüm takımları tebrik etti.

İLMAN, “DENİZLİ’Yİ SPOR KENTİ YAPIYORUZ”

Kriket Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden  Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Denizli’nin tesis altyapısı ve tecrübeli kadroları ile bir çok organizasyon için hazır olduğunu belirtti. Denizli’yi sporda marka kent yapma parolası ile çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan İlman, katılan sporcuları tebrik ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

KRİKET NEDİR, NASIL OYNANIR?

Kriket, temelde tıpkı futbol gibi 11 kişinin karşılıklı oynadığı bir spor dalı. İngilizlerin icat ettiği bir oyun olan kriket, sopa ve top yardımıyla, 20 metre uzunluğunda bir alanda oynanıyor. Oval bir sahada karşı karşıya gelen oyunculardan, sahanın bir ucunda yer alan atıcı topu sahanın öbür ucunda bulunan vurucuya fırlatır. Amaç topu vurucunun arkasında bulunan ve Wicket denen kale benzeri düzeneğe değdirmektir.

İŞTE DERECEYE GİREN KULÜPLER

BÜYÜKLER

1. Ankara İl Karması

2. Afyonkarahisar İl Karması

3.Denizli Uğur Okulları SK

4.Bolu İl Karması

U19

1. Afyonlarahisar İl Karması

2. Nizip Spor Lisesi SK

3. Denizli Uğur Okulları SK

4. Gebze Kriket

Editör: Tahir Aygün