Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü’ nün geleneksel hale getirdiği ve Denizli halkının her yıl merakla beklediği Hasat Zamanı isimli halk oyunları ve halk müziği şöleni vakti geldi.

   Bu yıl 11.ncisi yapılacak olan Hasat Zamanı müzikali 09 Haziran 2015 Salı günü Denizli EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi’nde Saat 20.30 da başlayacak.

   150 kişinin görev alacağı bu şenlikte yurdumuzun çeşitli yörelerinin halk oyunları ve halk müziği örnekleri sergilenecek.

   Herkese açık, ücretsiz girişli olan bu şenlik için kulüp başkanı Tevfik TAN, halk oyunlarını ve halk müziğini seven, gönül veren herkesi davet etmiştir. Tevfik TAN, Tan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübünün kuruluş amaçlarından birisinin atalarımızdan bize miras kalan Türk halk oyunlarının geniş kitleler tarafından tanınması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu, diğer taraftan kendi kültürüne sahip çıkan, örf, adet, gelenek ve göreneklerine duyarlı, manevi duyguları gelişmiş, sigara, alkol, kumar, uyuşturucu madde ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bir gençlik yetiştirmeyi hedef olarak benimsediğini belirtmiştir.

   Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli festival ve etkinliklere katılan Tan Halk Oyunları Topluluğu, güzel yurdumuzu yurt dışında başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Uluslar arası halk oyunları festivallerinin aranılan ekibi olan Tan Halk Oyunları Topluluğu en son Ağustos 2014 de Belçika’ nın Namur şehrinde yapılan uluslar arası halk oyunları festivalinde en iyi dans ve en iyi kostüm birincisi seçilmiştir.  

Editör: TE Bilişim