Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun düzenlediği, 8. AB İnsan Hakları Film Günleri bugün Denizli’de başladı. AB üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkılarıyla, 10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlik, bu yıl 21 şehirde 40’tan fazla belgeseli izleyiciyle buluşturuyor.

Denizli Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından Denizli Barosu Başkanlığı işbirliğiyle İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 70. Yıldönümü kapsamında, 10-11 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “İnsan Hakları Film Günleri” etkinliğinin ilki bugün gerçekleştirildi.

“10 Aralık İnsan Hakları Günü” çerçevesinde, 21 ilde 40’tan fazla Avrupa ve Türkiye yapımı film sinemaseverler ve insan hakları savunucuları ile bulmaya devam edecek.

 “İnsan Hakları Film Günleri” etkinliğin'e Denizli Baro başkanı Müjdat İlhan, Denizli Sanayı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cillov, Denizli AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansu Özdülger ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Denizli Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen film gösterimleri halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

  1. AB insan Hakları Film Günleri kapsamında bugünün konukları “Afgan Kömürü” adlı filminin yönetmeni Zeynep Keçeciler, “Fındıktan Sonra” filminin yönetmeni Ercan Kesal ve “Müzikli Bir Hikaye” filminin yönetmeni Jale İncekol söyleşi için katılımcılarla bir araya geldi. 2017 Uluslararası İpek Yolu Ödülleri’nde En İyi Belgesel Dalında ödül alan Jale İncekol “Müzikli Bir Hikaye” filmlerinden bahsettiler.

Bu yıl ki filmler 4 kategoride toplandı.

 

Geçmişin Hayaletleri kategorisinde acı, trajedi ve bugün bile hayalet gibi peşimizi bırakmayan sorunları konu alan filmler yer alır.

 

Bugünün Zalimleri kategorisi göç krizine ilişkin sanat eserlerini öne çıkarır.  

 

Yarının Hayalperestleri kategorisi umut veren hikâyelerle izleyicileri bir araya getirir. 

 

Çocuklara Esinler kategorisi insan onuruna derinden saygılı daha iyi bir gelecek inşa edebilmeleri için genç izleyicilere yardımcı olmayı amaçlar.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim