Denizli’de bu yıl 7.si düzenlenen Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi, Kömürcüoğlu Mermer’de düzenlenen törenle başladı. 7’nci yılında 7 Sanatçı sloganı gerçekleştirilen Taş Heykel Kolonisi,7 Temmuz’a kadar devam edecek. 

PAMUKKALEHABER

Kömürcüoğlu Mermer’in 2011 yılında başlattığı ve 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin dahil olduğu Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi’nin açılışı törenine, CHP Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ile koloniye katılan sanatçılar ve sanatseverler katıldı. 

GÜZEL ESERLER BIRAKACAĞIZ
Denizli’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin sanatla bütünleştiği söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kömürcüoğlu Mermer’in 2011 yılında başlattığı Taş Heykel Kolonisi’ne üç yıl önce Büyükşehir Belediyesi olarak dahil olduk. Denizli’nin tarihi ve doğa güzelliklerinin sanatla bütünleştiğiçok önemli bir etkinlik. Dünyanın bir çok ülkesinden Denizli’ye gelen sanatçılar, burada güzel eserler bırakıyor. Biz bu eserleri şehrin muhtelif yerlerinde sergileyerek sanatseverlerin  beğenisine sunuyoruz” dedi. 

“HEDEFİMİZ TAŞ HEYKEL SANATI MÜZESİ”
Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu ise 7’nci yılında 7 Sanatçı sloganı ile gerçekleştirdikleri Taş Heykel Kolonisi’ne  5 ülkede 7 sanatçının katıldığı söyledi. 7 yılda 873 proje, 61 heykeltıraş , 4 ressam ağırladıklarını belirten Kömürcüoğlu, “2017 yılında ise 164 heykeltıraş 232 proje ile başvuruda bulundu. Başvurular arasından 7’si seçilerek koloniye davet edildi. Ayrıca Taş Heykel Kolonisi’nin  uzun soluklu olması için Nihat Kömürcüoğlu Kültür, Sanat, turizm ve Tanıtım Vakfı kurduk. Hedefimiz Koloni çalışmalarının gelişip uygulama alanlarının genişlemesini sağlamak. Bu sayede oluşacak birikim ve tecrübeyle akademik eğitimin önünü açacak bir Heykel Akademisi oluşumuna öncülük etmek ve sayıları her yıl artan değerli heykel sanatı örneklerini kapsayacak bir Taş Heykel Sanatı Müzesi’ne dönüştürmek” dedi.

7’NCİ YILINDA 7 SANATÇI
Kömürcüoğlu 7. Taş Heykel Kolonisi’ne Türkiye’den Ebru Akıncı,Işıl Şen, İtalya’dan Marino Di Prospero, Adriano Ciarla, Ukrayna’dan Serhii Zbitniev, Cin’den Gao Meng ve Taylan’dan ise Ming Sheng Wu adlı heykeltıraş katıldı. Heykeltıraşlar 7 Temmuz’a kadar  çalışmalarını tamamlayacak.  
 

Editör: TE Bilişim