Denizli Haber - 'KYK burs sonuçları açıklandı' duyurusu için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Öğrenim kredisi ve burs başvuru işlemleri, Kasım ayında sona erdi. Şimdi ise sıra sonuç aşamasında. Üniversite öğrencilerine eğitim süreleri boyunca sağlanan burs ve kredi sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan gelecek son dakika açıklamalara çevrildi. Bu noktada KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün açıklanır mı soruları yanıt aramaya başladı. Peki, KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, sonuç tarihi belli oldu mu? İşte, GSB ile 2022-2023 KYK kredi ve burs sonuçları sorgulama e devlet ekranı.

KYK burs sonuçları son dakika açıklandı duyurusu için geri sayım resmen başladı. Binlerce üniversite öğrencisi, burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemlerini belirtilen tarihlerde e-Devlet üzerinden gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl 15 Aralık'ta açıklanan sonuçların bu yıl da Aralık ayında erişime açılması bekleniyor. Başvuru sonuçları için kritik günlere girilirken Gençlik ve Spor Bakanlığı son dakika duyuruları yakından takip ediliyor. Bu kapsamda KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı soruları gündemdeki yerini aldı. Peki, KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, 2022-2023 KYK sonuçları son dakika gelişmeleri…

BURS SONUÇLARI İÇİN KRİTİK GÜNLER!

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona erdi ve sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edildi. Bu yılın sonuç tarihi için araştırmalar başladı.

2021 yılı bilgileri göz önünde bulundurulduğunda bu sene burs başvuru sonuçlarının aralık ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK burs başvuru sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Bu seneki burs başvuruları tamamlandıktan ve sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak.

BURS SONUÇLARI E-DEVLET'TE OLACAK

Burs sonuçları, değerlendirme işlemleri sona erdiğinde e-Devlet üzerinden erişime açılacak. KYK burs sonucu sorgulama işlemi, T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirilecek.

Sonuç ekranında "Burs Alabilirsiniz" iadesiyle karşılan adaylar geri ödemesiz olarak burs alabilecek. "Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz" sonucuyla karşılaşanlar ise öğrenim kredisi almaya hak kazanacak.

2022-2023 KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Tahir Aygün