SEVİM SAY        

Denizli’nin elit mekanlarında, festivallerde, müzik programlarında  türkülerle canlı müzikleriyle coşturan ve duygulandıran Zekeriya Şakar, ses sanatçısı olan eşi Aysun Şakar ve sanatçı bir anne babanın çocuğu olarak müziğin içinde yoğrulup pişen oğulları Ertaş Şakar’la birlikte 3’ü bir arada yaptıkları müzikleriyle sevenlerinin gönlünde taht kurmayı sürdürüyorlar.

Çocukluk yıllarından bu yana yöresel türküleri çalıp söyleyen Türk Halk Müziği sanatçısı ve bağlama üstadı Zekeriya Şakar’ın eşi Aysun Şakar’da yine güzel sesi ve yorumuyla türkülere can veren bir sanatçı. Ünlü çiftin çocukları olan Ertaş Şakar ise, anne babasına müzik programlarında bağlamasıyla eşlik eden Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Bağlama Bölümü’nde öğrenci.

Bireysel ve gruplar halinde müzikseverlere bağlama dersi veren ünlü Sanatçı Zekeriya Şakar’ın eşi ve oğluyla birlikte yer aldığı programlara katılanlar yöresel türkülerle duygulanıp coşarken, sanatçı Şakar ailesine olan sevgi ve sempati seli  ise gün geçtikçe artış gösteriyor.

Editör: TE Bilişim