Denizli Haber - Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrencileri yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme yapıldı. Bakanlık yaptığı açıklamasında düzenlemenin ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsadığını ifade ederek detayları aktardı. Yapılan düzenlemenin hemen uygulamaya geçmesinin beklendiği ifade edildi. İşte Bakanlığın yaptığı düzenleme ve merak edilenler..

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıkladı. Bakanlık yaptığı düzenlemesinde siber ve akran zorbalığına karşı harekete geçti. Bundan sonra akran zorbalığı yapan öğrencilere disiplin işlemi uygulanacak. Cezanın gerektiği durumlarda ise iyileştirici, geliştirici ya da yönlendirici çalışmalar yapılacak.

CİDDİ SORUN YARATMAYA BAŞLADI

Siber zorbalık ve akran zorbalığı son dönemlerde okullarda ciddi bir problem haline gelmeye başladı. Çocuk ve ergenlerin birbirine yaptığı zorba davranışlar ne yazık ki sosyal medyada da yayınlanmaya başladı. Bunun üzerine bakanlık harekete geçti.

10 ÖNLEM ALINACAK

Zorbalığın azaltılması amacı ile aile, öğretmen ve öğrencilere yönelik birtakım adımlar hazırlandı. İşte 10 önlem şu şekilde:

Psikolojik danışma

Psikoteknik programı

Farkındalık kazandırma

Ailelere bilgilendirme

Öğretmenlere uyarı

Teknolojinin olumsuzlukları

Hikaye kitaplı eğitim

Zorbalık yapan çocuklar için süreç

Zorbalık gören çocuk için süreç

Editör: Tahir Aygün