Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Yaşanan virüs salgını ile birlikte gıda ihtiyacında, üretimde bir sıkıntı olmaması için bugün itibari ile Merkezefendili hemşerilerimizi seçtiğimiz 9 pilot bölgede 120 bin fideyle buluşturuyoruz. Merkezefendimizde ekilmeyen, dikilmeyen, üretilmeyen hiçbir yer kalmasın istiyoruz. Merkezefendi’de bütün tarlalar, bütün bağlar, bütün bahçeler üretimle dolacak” dedi.

Merkezefendi Belediyesi, Covid-19 virüsünün tarımsal üretimi azaltma riskini minimize etmek ve üretimin artmasını sağlamak adına Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Üretimde Covid ile Mücadele Eylem Planı hazırladı. Plan doğrultusunda çiftçilere ilk etapta verilecek 120 bin adet fide dağıtımı başladı. Belirlenen pilot bölgelerden olan Altındere ve Yeşilyayla Mahallelerinde gerçekleştirilen fide dağıtımına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Gülhan Saruhan, çiftçiler ve muhtarlar katıldı. Merkezefendi Belediyesi tarafından, dağıtım sonunda toplamda 400 haneye 300’er adet fide teslim edilmiş olacak. Satılamayan ürünleri, Merkezefendi Belediyesi sosyal yardım yapmak amacıyla kendi alarak dar gelirli ailelere ulaştıracak. Dağıtımlar belirlenen 9 pilot bölgede tamamlanırken Ziraat Odası’na kayıtlı sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan üreticiler için devam ediyor.

“CANLA BAŞLA MÜCADELE EDİYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, virüs salgını ile Merkezefendi Belediyesi olarak canla başla mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Doğan, “Gerek ülkemizi gerek de tüm dünyayı saran virüs salgını ile Merkezefendi Belediyesi olarak canla başla mücadele ediyoruz. Tek amacımız Merkezefendimizde bir tane hemşerimizin bile virüsten etkilenmemesi. Tabi etkilenmemesi derken sadece sağlık anlamında değil bu işin ekonomik boyutu da var. Bizler üreten Merkezefendi şiari ile yola çıkmıştık. Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte artık binalar, 17 yılda yapılan o boş binalar, içi doldurulmayan binalar son bulacak; bunun yerine işlevi olan size dokunan, o binaların insanlarla doldurulduğu, sizin ekonominize, sizin cebinize yansıyan projelerle karşınıza çıkacağız demiştik. İşte biz bul yolda projelerimizle canla başla çalışırken bu virüs salgını ile karşılaştık. Tabi virüs salgını ile karşılaştığımızda en sıkıntılı durumlardan bir tanesi de gıdaydı. Maalesef ülkemiz bir tarım ülkesi olmasına rağmen 17 yıldır buğdayımızı, arpamızı, samanımızı ithal eder olduk. İşte bizler yerel yöneticiler olarak artık bu duruma son vermek istedik. Ve yaşanan virüs salgını ile birlikte gıda ihtiyacında, üretimde bir sıkıntı çekmemeniz için bugün itibari ile Merkezefendili hemşerilerimiz seçtiğimiz 9 pilot bölgede 120 bin fideyi sizlerle buluşturuyoruz” dedi

“MERKEZEFENDİ’DE EKİLMEYEN YER KALMAYACAK”

Tarımsal kalkınma eylem planı hazırladıklarını belirten Başkan Doğan, “Bu dönem fidelerimizin dikme mevsimi olduğu için hızlı bir şekilde sizlere yetiştirmeye çalıştık. Ama önümüzdeki yıllarda sizin karşınıza tarımsal eylem planı ile çıkmayı düşünüyoruz.

Merkezefendimizde ekilmeyen, dikilmeyen, üretilmeyen hiçbir yer kalmasın istiyoruz. Çünkü biz bir tarım ülkesiyiz. Suyumuz, güneşimiz, insan gücümüz var. Bizler çalışkan insanlarız ama üretmiyoruz. İşte size söz veriyorum, Merkezefendi’de bütün tarlalar, bütün bağlar, bütün bahçeler üretimle dolacak. Sizlerin en büyük destekçisi de Merkezefendi Belediyesi olacak” diye konuştu.

“ELDE KALAN ÜRÜNLERİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ ALACAK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, tarımsal üretimin ve kalkınmanın çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Doğan, “İlk etapta biber, patlıcan, salatalık ve domates fidelerimizi sizinle buluşturuyoruz. 120 bin adet fideyi 400 haneye vereceğiz. Bugün Altındere ve Yeşilyayla’da siz değerli hemşerimize dağıtımı gerçekleştirmek istiyoruz. Tarımsal üretim, tarımsal kalkınma bizim için çok önemli olacak. Artık sizin üretebilmeniz için destek Merkezefendi Belediyesi’nden olacak. Bugün bu fidelerimizi sizlere dağıtıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Şunun da sözünü vermek istiyorum, elinizde kalan her ürünü Merkezefendi Belediyesi alacak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu da benim boynumun borcu olsun” dedi.

“TARIMA YAPILAN YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, tarıma yapılan yatırımın insana yapılan bir yatırım olduğunu söyledi. Gemici, “Bugün gerçekten tarımın büyük bir kan kaybettiği dönemde Merkezefendi Belediyesi’nin bizlere soluk aldırmak için hazırladığı bir projenin içerisinde yine birlikteyiz. Bugün 120 bin adet muhtelif içerisinde biber, patlıcan, domates ve salatalık fideleri üreticilerimize verilmek üzere hazır durumda. Tüm çiftçilerimiz adına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Tarıma yapılan yatırım, insana yapılan bir yatırımdır. Korona krizi nedeniyle bütün dünya tarımı ve gıdayı geleceğinin en üst köşesine koydu. Bu üretim için insanımızın teşvik edilmesi, özendirilmesi büyük bir anlam taşıyor. Bize el verdiği için başta Merkezefendi Belediye Başkanımız olmak üzere tüm meclis üyelerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜRETİCİNİN YANINDA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Gülhan Saruhan ise, bu projede yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Saruhan, “İçinde bulunduğumuz üretim sezonunun yoğun olmasında en büyük teşviklerden biri de Sayın Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve değerli çalışanlarının olmuştur. Bu yüzden bu projede yer almaktan ve üreticinin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Bakanlığa sık sık üreticilerin sorunlarını dile getiriyoruz. Bu konuda onlara raporlar sunuyoruz. Umarım bütün ülkede tarımın ne kadar önemli olduğunun farkındalığını yaratmış oluruz. Bu nedenle bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim