Denizli Haber - Merkezefendi Belediyesi spor alanındaki faaliyetlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayı yoğun katılım ile gerçekleşti. Çalıştaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mahir Akbaba, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Melek Akdemir, Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcıları Necdet Yılmaz, Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökçe, Denizlispor Futbol Şubesi Asbaşkanı Ali Fırat, Teknik Direktör Ali Yalçın, Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Berna Ramanlı, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, meclis üyeleri, muhtarlar, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Vaatlerimizi gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. İlçemizi ortak akılla yöneteceğiz. Sporcularımızın her zaman yanında olacağız. Çocuklarımızın gelişiminde spor yapmanın etkisi çok büyük. Bu anlamda eğitmenlerimizle, yöneticilerimizle, sporcularımızla çalışıyoruz” dedi.

“DAHA ÇOK SPOR MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ”

Başkan Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Yaz okullarını açtık. Kurslarımızda 2 bin çocuğumuz eğitim gördü. 15 farklı branşta kurs verdik. Kurslarımız devam ediyor. Bu kurs sayımızı ve merkezlerimizi artıracağız. Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüzü kurduk. Basketbol takımımız başarılı bir şekilde devam ediyor. Kız voleybol takımını kurduk. Takımlarımızdan, sporcularımızdan umutluyum büyük başarılara imza atacaklar. Güreş takımını kurduk. Kısa zamanda madalyalarla döndüler. Takımlarımız hem belediyemizi hem de ilçemizi ve ilimizi tanıtıyorlar. Antrenör sayımızı da artırdık ve istihdam sağladık. Denizli Basket takımımızla gurur duyuyoruz. Kadınlar, gençler ve çocuklar için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Mahallelerimizde spor merkezlerimiz için yerler kiraladık. Yapılan hizmet vatandaşa ulaşmazsa bir anlamı yok. Kadınlarımız için spor alanında eğitimler veriyoruz. 250 kişilik Akkonak Spor Eğitim Merkezimize 500 başvuru var. Bu gerçekten gurur verici. Servergazi Mahallemizde de merkez açtık. Daha çok mahallemize spor merkezleri açarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZ İLE EL ELEYİZ”

Amatör spor kulüpleri ile el ele olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Engelli bireylerimiz ve sporcularımız bizler için çok önemli. Onlara her alanda estek oluyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Amatör spor kulüpleri ile ele eleyiz. Spor takımlarımıza araç temini konusunda, forma konusunda destek oluyoruz. Her zaman yanlarındayız ve yanlarında olacağız. Sıkıntıları biliyoruz. Spor yapmanın önemini biliyoruz. Madde bağımlılığından kurtulmanın bir yolu da spor yapmak. Keşfedilmemiş yetenekleri ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Mahallelerimizdeki amatör kulüplerimize gönülden destek olmalıyız” dedi.

“ORTAK AKIL İLE ÇALIŞIYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Otak akılla bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Hem çalıştayımızı hem de amatör spor kulüplerimize malzeme desteğinde bulunacağız. Sıkıntıları, sorunları, yerel yönetimden ve belediyemizden talepler nedir? Hangi mahallede hangi branşta ne yapabiliriz? Bunları konuşacağız. Çalıştayımızın sonunda güzel bir sonuç çıkacak. Bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkan Yardımcımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SANCAR, “TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR TOPLANTI”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Birçok açılışta, törende, toplantıda bulundum. Bu toplantı Denizlimiz ve Türkiyemiz adına çok önemli. Çalıştaydan çıkacak sonuçlar, Türkiye’de sporun önünü açmak adına bir yol haritası olacak. Amatör spor kulüplerine neden devlet desteği yok? Kulüplerimiz kendi kaderlerine bırakılıyor. Yabancı topçulara milyonlarca para veriliyor. Sporsuz olan milletler sağlıktan, zihinde eksiktir. Denizli’de İlk olan bu çalıştayı düzenleyen, amatör sporcuları anlayarak malzeme desteği sağlayan Başkan Şeniz Doğan’a teşekkür ediyorum. Üzerine durulması gereken çok önemli konular var. Amatör sporda yerli ve milli olmaya ihtiyaç var. Mecliste amatör spor kulüplere gönül verenlerin yalnız kalmaması adına ses olmaya gayret edeceğim. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek” dedi.

“8 AYDA SPOR DÜNYASINA UMUT OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ise, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ve sevgisini getirdim. Mustafa Kemal Atatürk spora önem veren biriydi. Belediyecilik sadece kaldırım yapmak, yol yapmak, çöp toplamak değildir. Zaten bu işler belediyelerin görevidir. Esas olan o kentin gençlerine, kadınlarına ve çocuklarına sahip çıkarak onların dünyasına katkı sunmak çok önemli. 8 ayda bu kadar umutla bakmak, spor dünyasına bu kadar umut olmak kıskandırılacak bir davranış. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın spora olan aşkı, önümüze koyduğu örnekler neden daha çok çalışması gerektiğini ortaya koyuyor. CHP’li belediyeler, amatör spor kulüplerinin ellerinden tutması gerekiyor. Yetişen çocuklarımız Denizli’ye yardım edecek. Siz elde ettiğiniz gelirleri bu alanda harcayın. Bu en büyük yatırımdır. Bu çocuklar, Türkiye’nin geleceği olsun. Her şey para değil. Yürekle de yapılıyor bu işler. Bu çalıştaydan çok şey öğrendim. Başkan Şeniz Doğan’ı bu faaliyetinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

FEDERASYON TEMSİLCİLERİ SÖZ ALDI

Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Musa Coşkun, “Spor sahaları çoğaltılmalı, sporcular yetişmeli, gençler kötü alışkanlıklardan arındırılmalı, spor kulüpleri desteklenmeli, maddi ve manevi yardım yapılmalı, antrenör ve sporcu yetiştirmeye özen gösterilmelidir. Bu anlamda bu konuların konuşulacağı çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Taylan Erdoğmuş, “Alt yapıda oyuncu sayısı olarak yeterli değiliz Denizli’de. Merkezefendi Belediyesi’nin desteği çok fazla. Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı ulusal anlamda Merkezefendi’yi ve Denizli’yi temsil ediyor. Alt yapı anlamında daha çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Voleybol Federasyonu İl Temsilcisi Ömür Duğan, “Merkezefendi Belediyesince kurulan kadın voleybol takımı için mutluyuz. Bu tarz gelişmeler devam etmeli. Voleybola daha fazla destek verilmeli. Sadece futbola destek verilmemeli. Tesislere ihtiyacımız var. Özellikle kız çocuklarımız için. Alt yapı olmadan üst yapı olmaz. Ulusal anlamda Denizli’nin adı daha çok duyulmalı. Çalıştaydan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen ise, “Yerel yönetimler olmadan amatör kulüpler yaşayamaz. Nefesimiz olun. Bizler gönüller ordusuyuz. Çocuklarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Bu çalıştayı gerçekleştirdiği için Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Düzenlenen çalıştaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Denizlispor Asbaşkanı Ali Fırat, Teknik Direktör Ali Yalçın, Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı, ASFK Başkanı Feyyaz Ceşen, Milli Karateci Muhammet Kaya ile Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Berna Ramanlı katıldı. Etkinlik sonunda 12 Engelli Spor Kulübü, 33 Futbol Kulübü, 5 Basketbol Kulübü, 5 Voleybol kulübü, 7 Karate kulübüne malzeme yardımı yapıldı.

PLAKET VERDİ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Denizlispor Asbaşkanı Ali Fırat, Teknik Direktör Ali Yalçın, Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı, ASFK Başkanı Feyyaz Ceşen, Milli Karateci Muhammet Kaya’ya plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim