Merkezefendi Belediye Meclisi, Şeniz Doğan başkanlığındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste partilerin grup başkan vekilleri, kâtip üyeler, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları üyeleri seçimleri yapıldı. Başkan Doğan, “İlk meclisimizi gerçekleştirdik. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin 2019-2024 dönemi başladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın başkanlığını yaptığı Merkezefendi Belediyesi Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken ilk oturumun ilk katipleri, meclisin en genç üyeleri 27 yaşındaki İlhan Sarı ile 25 yaşındaki Mert Koç oldu.

MECLİS 4 GRUPTAN OLUŞUYOR

Meclise Cumhuriyet Halk Partisi listesinden giren İy Partililer Fatih Coşkun, Özkan Bosun, Osman Tığ, Ayhan Çetin, Serkan Bıçakçı, Mustafa Bozkurt, Sultan Pişken, Himmet Kaynak ve Uğur Güzin CHP’den istifa ederek parti grubu kurdu.

Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden giren Hüseyin Fırat Dağdeviren, Ebru Leman Kalkan, İshak Baysal ve Hasan Kurşuncu da Ak Parti’den istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi Grubu’nu oluşturdu.

Merkezefendi Belediye Meclisi yeni oluşan İyi Parti ve MHP gruplarıyla birlikte 4 gruba çıktı. Merkezefendi Belediye Meclisi 13 CHP’li, 11 Ak Partili, 9 İyi Partili ve 4 MHP’li üyeden oluşuyor.

GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELLİ OLDU

Yeni dönemde mecliste Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili olarak Arif Suna, İyi Parti Grup Başkan Vekili olarak Osman Tığ, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili olarak Yavuz Aki ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Grup Başkan Vekili olarak Hüseyin Fırat Dağdeviren görev yapacak.

1. BAŞKAN VEKİLİ COŞKUN, 2. VEKİL YILMAZ

Partilerin tam kadro olarak katıldığı meclisin ilk oturumunda, Meclis Başkanlık Divanı’na 1. Başkan Vekili olarak İyi Partili Fatih Coşkun, 2. Başkan Vekili olarak Cumhuriyet Halk Partili Necdet Yılmaz seçildi. Divan Katip Üyeliği seçiminde asil üye olarak Sündüz Başsorgun ve Serkan Bıçakçı, yedek üye olarak Özdilek Koçoğlu, Sultan Pişken seçildi.

ENCÜMENE 2 CHP 1 İYİ PARTİLİ

Belediye Encümen üyeliklerine Cumhuriyet Halk Partili Serkan Kaya ve İbrahim Abuşaha ile İyi Partili Özkan Bosun seçildi.

DOĞAN 2 CHP’Lİ 1 İYİ PARTİLİ YARDIMCI
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, gerçekleştirilen meclis toplantısında belediye başkan yardımcılarını da açıkladı. Başkan Doğan’ın Başkan Yardımcıları Fatih Coşkun, Necdet Yılmaz ve Fatma Atıcı Bakcan oldu.

MECLİS İHTİSAS KOMİSYONLARI DA BELİRLENDİ
Merkezefendi Belediye Meclisi, meclis ihtisas komisyonlarını da belirledi.

Buna göre; Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Kadın, Aile ve Engelli Komisyonu, Çevre, Sağlık ve Tarım Komisyonu, İdari ve Diğer İşler Komisyonu oluşturuldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

Necdet Yılmaz, Aynur Tunç, Yavuz Aki, Serkan Bıçakçı ve İshak Baysal,

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda

Cihan Saraçoğlu, İlhan Sarı, Uğur Güzin, Fırat Dağdeviren ve Akbulut, Kadın,

Aile ve Engelli Komisyonu’nda Özdilek Koçoğlu, Aydın Aslan, Mukaddes Özeri, Sultan Pişken ve Ebru Leman Kalkan,

Çevre, Sağlık ve Tarım Komisyonu’nda

Gökhan Deda, Murat Cımık, Feride Kabadayılar, İshak Baysal ve Mustafa Bozkurt,

İdari ve Diğer İşler Komisyonu’nda ise Sündüz Başsorgun, Özdilek Koçoğlu, Ayhan Çetin ve Hasan Kurşuncu oy birliği ile görev yapacak.

Meclis ihtisas komisyonlarının görev süresi ise 1 yıl.

Mecliste, Merkezefendi Belediyesi’nin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne üyeler de seçildi.

Editör: TE Bilişim