Merkezefendi ilçesinin şirin mahallelerinden Başkarcı’da uzun zamandır yağmur yağmadığı için vatandaşlar yağmur duası yaptı.

Başkarcı Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar öğle namazının ardından, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun da katılımıyla Başkarcı Şehitler Camisinin avlusunda yağmur duası yaptı. Uzun sürediryağmur yağmadığını ifade eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Aralık ayının sonuna geldik. Henüz yağış olmadı. Bu nedenle yağmur duası gerçekleştirdik. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta meclis üyemiz Şevki Demir’e, muhtarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hocamızın eşliğinde güzel bir dua yaptık. Yağmur bizim kültürümüzde berekettir. Biz rabbimizden bereket istiyoruz. İnşallah Rabbim duamızı kabul eder bereketini bizden inşallah esirgemez” ifadelerini kullandı.

Merkezefendi Belediye Meclis Üyeleri Şevki Demir , Hüseyin Aktürk ve mahalle muhtarı Sema Açıkgöz de yağmur duasının kabul olmasını temenni etti. 

Yapılan duaların ardından vatandaşlara yemek ikram edildi. Yemek organizasyonunun vatandaşlar tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

Editör: TE Bilişim