Denizli Haber - Denizli Merkezefendi Belediyesi Haziran Olağan Meclis toplantısı Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda söz alan AK Parti ve Cumhur İttifakı Grup Başkan Vekili Yavuz Aki hayatını kaybeden CHP’li Tavas İlçe Başkanı için başsağlığı dileklerini ileterek “Yaklaşık iki yıl önce kaybettiğimiz kıymetli büyüğümüz, Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ı ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyor CHP’nin acısını paylaşıyoruz” dedi.

 Merkezefendi Belediyesi’nde yapılan oylama neticesinde ret oyu verilmesi üzerine konuşan Başkan Doğan “Hem AK Parti hem de MHP’den ret kararı verilmiş. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki stratejik planımızı yapmak için yola çıktığımızda hem de bütçemizi yaparken ne Merkezefendi Mahallesi ne Sevindik nede Sümer Mahallelerimizin üst yapısının yapılması ile ilgili bir planımız yoktu.

Tabi ki buraların alt yapısı çok kötü yapılması gerekiyor. Biz iki ilçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız bir toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanımız bize bu mahallelerde alt yapıya başlayacağını üst yapıların ilçe belediyeleri tarafından yapılacağını söyledi.

Ben bu toplantıda kalkıp da buraları siz kazdınız yapmak da sizin göreviniz, projem bütçem yok demedim. Gerekirse bizde yaparız dedim. Kendi mahallemiz kendi ilçemiz. Tabi ki alt yapı çok önemli. Alt yapı olmadan üst yapı olmaz. Pamukkale ‘de alt yapı çalışmaları daha önce başlandığı için daha hızlı ilerledi. Bizde Merkezefendi mahallesinde başladık.

Ancak ret kararı çıkmasına çok şaşırdım. Buraları kazan benim mensubu olduğum partinin belediye başkanı değil. İkincisi biz bir toplantı yaptık. Ben o toplantıda siz kazdınız benim böyle bir bütçem yok. Ben yapamam diyebilirdim. Ben bunu demedim” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine söz alan AK Parti ve Cumhur İttifakı Grup Başkanvekili Yavuz Aki  “Biz burada Cumhur İttifakı olarak hiçbir zaman hizmeti engelleme yoluna gitmedik. Bu gün mecliste sekiz maddemiz var. Bir tanesi ret oluyor. Ortalama tüm meclis toplantılarında ya oy birliği ile geçiyor yâda çok farklı bir durum olursa ret oluyor.

Biraz önce bahsettiğiniz stratejik planda bütçede olmamasına rağmen milli emlaktan gelecek bir 12 milyon liramız var. Bu arada kasada 44 milyon nakit paramız var.

Bütün bunlar varken faizle borçlanmayı biz doğru bulmuyoruz. Biz hiçbir zaman burada hizmeti engelleyen taraf olmadık. Bunun da bilinmesini istiyoruz.

Bu konunun bu kadar uzatılmasını da manidar buluyorum. Başkan makamları icraat makamları.   Bunların çözümünü bulmak sizlerin işi. Burada hizmet üretecek, kaynak üretecek olanlar sizlersiniz. Lütfen bu konuda biraz çaba sarf edelim. Bunu istedikten sonra yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim