Merkezefendi Belediyesi, ‘Yaşam Paylaştıkça Güzel’ projesi kapsamında şehrin  7 bölgesine  yerleştirdiği oyuncak ve kitap kumbarası sayesinde topladığı kitap ve oyuncakları, törenle Belenköylü çocuklara armağan etti.

Belenköy Ortaokulu’nda düzenlenen törene Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, Okul Müdürü Ülkü Geliş,ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesi konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “ Geçen yıl belediye olarak ilçe sınırları içinde 7 adet oyuncak ve kitap kumbarası yerleştirdik.  Bu kumbaralarda, milli eğitim müdürlüğü ve okullarımızın da desteğiyle tam 23 bin kitap, 5 bin 500 adet oyuncak topladık. Biz isteseydik belediye bütçesinden kitap ve oyuncak alabilirdik. Biz bunu yapmadık. Asıl mesele yaşam paylaştıkça güzel diyebilmektir. Fazlalık olan kitap ve oyuncaklarımızı başkasıyla paylaşmasını çocuklarımıza öğretebilmektir. Buraya gelirken Merkezefendi’de okuyan 55 bin öğrencimizin de sizlere selamını getirdim. Biz kitap ve oyuncakları toplarken harcama yapmadık. Merkezefendi’de yaşayanların hediyesi olarak size kitapları ve oyuncakları getirdik. Özellikle oyuncaklarımızın hijyenik olabilmesi için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Oyuncaklarımızı kuru temizlemeden geçirdik. Bu projemize Merkezefendi sınırları içindeki eğitim kurumları da destek oldu. Ben bu projeye destek olan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum”dedi.

“Savaşlar paylaşmayı bilmeme nedeniyle çıkıyor”

Ardından söz alan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ise, “Okullarımız kırlar gibidir. Öğrencilerimizde kır çiçeği gibidir. Çocuklarımız gelecekte bizim yarınlrımız olacaktır. Çocuklarımızın bu şekilde hatırlanması, paylaşmanın bu şekilde ortaya konması bizleri duygulandırdı. İlçemizde bir okulun seçilmesi de bizi ayrıca mutlu etti. Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün dünyaya baktığımızda savaşlar ve kavgalar paylaşamama nedeniyle çıkmaktadır.Bunu öğrendiğimizde dünyaya barış hakim olacaktır. Bugün Denizli’deki kardeşlerimizin sizlerle paylaştığı kitap ve oyuncakları sizlere sunacağız “dedi. 

Konuşmaların ardından Merkezedendi ilçesinde toplanan kitap ve oyuncaklar öğrencilere protokol tarafından takdim edildi. Tören sonrası Merkezefendi Belediye Başkanı  Muhammet Subaşıoğlu ve diğer protokol üyeleri öğrencilere havlu, kitap, not defteri, ve balon dağıttı.

Editör: TE Bilişim