Denizli Haber - Merkezefendi Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla açılışını yaptığı Kazım Arslan Parkı için AK partililerin başlattığı “Biz yaptık, onlar açıyor” polemiğine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan son noktayı koydu. Başkan Doğan, yapılan basın toplantısında, “Bir merhumu siyasi polemiklere alet etmek, ne görgümüze, ne geleneklerimize, ne de Kazım Abimizden öğrendiğimiz siyasi terbiyeye yakışır” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan yaptığı açıklamada şöyle devam etti; “Kamuoyunu birkaç gündür meşgul eden park polemiği konusunda haksız ve sert eleştirilere maruz kaldık ancak bu saldırılar gerçeği yansıtmamaktadır. Tek bir noktadan planlanıp yürütüldüğü apaçık belli olan, gündemi maniple etmeye yönelik olarak tarafımıza yapılan saldırılar karşısında bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettik.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; bu derece sığ, bu derece gereksiz bir tartışmanın tarafı olmayı hiç istemezdik. Böylesine boş bir tartışma ile gündemi ve sizleri meşgul etmek bizim tercihimiz değildi.

Hukuktan iş dünyasına, sivil toplumdan siyasete ve eğitime kadar, pek çok alanda Denizlimize hizmet etmiş, Denizli’ye ve Denizlililere ömrünü adamış değerli büyüğümüz Kazım Arslan’ın ismini bir parkta yaşatmak istememiz, maalesef ki bazı çevreleri rahatsız etti. Tüm bu gelişmeleri üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettik.

Belediye meclisimizin Temmuz Ayı toplantısında, oy birliğiyle aldığı karara istinaden değerli büyüğümüz Kazım Arslan’ın isminin Selçukbey Mahallemizdeki parka verilmesi süreci temmuz ayında başladı.

1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle Denizli Büyükşehir Belediyesi, bakımında zorlandığı, işletme ve personel giderlerini dahi karşılayamadığı 451.000 metrekare parkı belediyemize devretmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığımız yeşil alanların bakım onarım masrafları, elektrik, su, ilave personel gideri yıllık 3.5 milyon TL’yi aşmaktadır. Bu meblağ, Merkezefendili hemşehrilerimizin bütçesinden çıkmaktadır.

451.000 m2 parkın devralınması ile birlikte, toplamda 1.152.000 m2 ye ulaşan yeşil alanlarımızın içinde yer alan Kazım Arslan Parkı’nın yeniden düzenlenmesi, bozuk - kırık park ekipmanlarının tamiratı ve tadilatının yapılması ve yeniden dekore edilmesi, belediyemiz tarafından titizlikle tamamlanarak hemşehrilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Nihayetinde dün itibariyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşrifi ile yeniden düzenlenen parkımıza, merhum vekilimizin isminin verilmesi süreci tamamlandı.

Bu parka merhum vekilimizin ismini vermek, Denizlimizde her kesim tarafından sevilen ve sayılan; hizmetleri takdirle karşılanan dürüst, ilkeli, seviyeli siyaset konusunda eylem ve söylemleri bizler için rehber niteliğinde olan merhum Kazım Arslan vekilimize ve sevenlerine karşı borcumuzdu.

Bir merhumu siyasi polemiklere alet etmek, ne görgümüze, ne geleneklerimize, ne de Kazım Abimizden öğrendiğimiz siyasi terbiyeye yakışır. Merhum vekilimiz üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışan zihniyetle aynı üslübu kullanmayacağımızı ifade ediyorum.

Kazım Abimizin aziz hatırasına, ailesine ve sevenlerine karşı duyduğumuz saygıdan dolayı bu konuda bundan sonra başka bir sözümüz olmayacak.

Bundan sonraki dönemde bir daha böyle kısır tartışmaların içinde yer almadan, Merkezefendimiz için yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla gündeme gelmek istediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim