Farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Son zamanlarda yaşadığımız üzücü olaylar ve kadına karşı şiddetin artmasıyla birlikte bir farkındalık yaratmak istedik. Bir kadın başkan olarak, en çok kadın meclis üyesine sahip belediye olarak kadına karşı işlenen cinayetleri, suçları yakından takip ediyoruz. İlimizde de bir kadın cinayeti işlenmişti, bu olayın da yakın takipçisiyiz. Maalesef ülkemizde kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri fiziken olduktan sonra müdahale ediliyor. Bu çözüm değil. Bunun için caydırıcı önlemlerin alınması, tedbirlerin arttırılması gerekiyor” dedi.

“MÜCADELEYE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİM”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, kadının iktidar tarafından itibarsızlaştırıldığı belirtti. Başkan Doğan, “Kadına karşı yapılan fiziksel, sözlü ve manevi şiddetin ve cinayetlerin, hukuki yaptırımlarının en ağır şekilde uygulanması gerekiyor. Kadın şiddete uğradığı zaman ya koruma kararı istiyor ya karakola gidiyor ya savcılığa gidiyor. Koruma kararları çok geç çıkıyor. 17 yılda kadının gülüşüne, oturmasına, kalkmasına, kaç çocuk doğuracağına karışan iktidar, kadını adeta itibarsızlaştırıyor. Bu anlamda bir kadın başkan olarak mücadeleci olacağım ve bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğim” diye konuştu.

“TBMM’DE ÖNERGEMİZ OLACAK”

Kadına karşı uygulanan şiddet cezalarının arttırılması yönünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önergelerinin olacağını söyleyen Başkan Doğan, “Vekillerimizin aracılığıyla da kadına karşı uygulanan fiziksel şiddetin cezalarının artırılması yönünde TBMM’de önergemiz olacak. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gülizar Biçer Karaca ile bu konuyu konuşuyoruz. Son zamanlarda nafakayla ilgili de gelişmeler oluyor. Kadının boşanma sırasındaki tek güvencesi olan nafakanın iktidar tarafından kaldırılması söz konusu. Biz, bunun da tamamen karşısındayız. Zaten kadın eşinden ayrılarak bir mağduriyet yaşıyor. Aynı zamanda nafaka hakkı da elinden alınırsa bu kadın ekonomik olarak güçsüz kalacağı için çok kötü olaylar hem kadının başına hem de çocuklarının başına gelebilir” dedi.

“KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ KURACAĞIZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Düşüncelerinizi ve önerilerinizi daha üst birimlere, daha üst makamlara taşıyabilmemiz için bunları yazmanızı isteyeceğim. Sonuna kadar hep birlikte, sivil toplum kuruluşlarıyla, milletvekillerimizle, Merkezefendi Belediyesi olarak bu durumun savunucusu olacağız. En yakın zamanda içerisinde psikoloğun, hukukçu arkadaşlarımızın olduğu kadın dayanışma merkezi kuracağız. Özellikle ekonomik durumu zayıf kadın arkadaşlarımızın buradan her hizmeti almasını sağlayacağız. Ben inanıyorum ki bütün Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerim bizimle aynı görüşte ve bize destek olacak. Bu farkındalığa destek verdiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu. Merkezefendi Belediyesi’nin düzenlediği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliğine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Kadınlar ve erkekler düşüncelerini yazdıkları notları kurulan panoya astı.

Editör: TE Bilişim