Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve belediye çalışanı kadınlar Türkiye’de yaşanan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekmek için siyah giydiler. Belediye binasına asılan “Anne lütfen ölme #EmineBulut” yazılı pankartın önünde toplandılar.  

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Kadına Şiddete Karşı’ yapacağı projelere değinen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan “Ülkemizde artan kadın cinayetlerine farkındalık yaratmak için bugün buradayız. Kadın kardeşimiz Emine Bulut eski eşi tarafından çocuğunu gözü önünde vahşice öldürüldü. Dünde ilimizde yine bir kadın kardeşimiz eşi tarafından bıçaklandı. Şuanda kendisi Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda, bizde kendisini yakından takip ediyoruz ve ona yardımcı oluyoruz. Maalesef 17 yılda kadının ne giyeceğine, nerede güleceğine, nasıl çalışacağına iktidar tarafından karışıldığı için kadına yapılan baskılar, kadına şiddetin bu şekilde artarak gideceğini ne yazık ki söylemek istiyorum. Eşine karşı, karşı cinse karşı boyun eğmeyen, direnen kadın artık karşı tarafça şiddet uygulaması mahkum insanlardan görülmekte. Bu anlamda acilen İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye’de uygulanması gerekiyor. Bu sözleşme bizim için çok önemli.” diyen Başkan Doğan sözleşmenin içeriğinden bahsetti.            

“Kadına karşı yapılan her şiddeti, kadına karşı işlenen cinayetin sorumlularının en ağır cezalarla, yaptırımın arttırılması gerekiyor. Bu anlamda da bir hukukçu olarak, bir başkan olarak bunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Sadece kınamakla, farkındalık yaratmakla kadınlarımızı korumayayız. Kadına karşı fiziksel şiddetin, manevi şiddeti önlemek için cezaların caydırıcılığının acilen arttırılması gerekiyor. Devlet tarafından alınan koruma önlemleri de çok yetersiz olduğunu görüyoruz. Koruma yöntemleri kadın şiddete maruz kaldıktan sonra uygulanıyor. Ben yetkilileri acilen göreve çağırıyorum. Artık hiçbir kadınımızın, hiçbir kızımızın şiddetle mağduru olarak öldürülmesini, katledilmesini asla istemiyoruz” dedi.

Başkan Doğan Merkezefendi Belediyesi olarak açacakları ‘Kadın Dayanışma Merkezleri’nden de bahsetti “Merkezefendi Belediyesi olarak da açacağımız ‘Kadın Dayanışma Merkezleri’ ile birlikte kadınlarımızın, kızlarımızın sonuna kadar arkalarında olacağız. Bu Kadın Dayanışma Merkezlerimizde psikologlarımız, hukukçu arkadaşlarımız olacak. Sadece kadınlar için değil kadınlarımızla birlikte sağlam aile temelleri oluşması için aile terapistlerimiz olacak. Bunun hazırlıkları içindeyiz. Yaşanan olaylar sonucunda da bu projelerimizi daha da hızlandırdık. Bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Kadın arkadaşlarımızla birlikte, Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızla birlikte bugün bunun startı verdik. Sadece dayanışma merkezleri yetmez. Bünyemizdeki salonlarımızda, kültür merkezlerimizde kadına karşı şiddetle ilgili eğitim ve seminerlerimiz devam edecek. Okullarımızda küçük yaştan itibaren çocuklarımıza da bu eğitimi vermeliyiz. Aile içi şiddetin önlenmesi için küçük yaşlarda eğitim önemli. Okullarımızla yapacağımız işbirliği ile bu farkındalığı yaratacağız. Artık hiçbir kadının öldürülmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim