Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel salgın açıklaması ve Türkiye’de görülen ilk Corona virüs vakası sonrası Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ekipler, ilçe sınırları içerisinde bulunan okullarda, camilerde, muhtarlık binalarında, Belediye ana binasında ve ek hizmet binalarında ilaçlama çalışmalarına başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış dezenfektan ilaçların kullanıldığı çalışmalar aralıksız devam edecek. Merkezefendi Belediyesi daha önce de parklarda bulunan oyun grupları ve fitness aletlerini ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ekiplerin hummalı bir şekilde çalıştığını söyledi. Başkan Doğan, “Dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’ olarak nitelendirilen salgın hastalık riskine karşı çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz okullarda, camilerde ve muhtarlıklarda ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. İnsan sirkülasyonun fazla olduğu bu alanlarda ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor. Gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları hemşerilerimizin sağlığı ve ilçemizin hijyeni noktasında hassas davranarak çalışmalarımızı ve mücadelemizi kararlı bir şekilde aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim