İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi hedefiyle oluşturulan “Açık Kapı” projesi kapsamında Merkezefendi Hükümet Konağının giriş katında oluşturulan Merkezefendi Kaymakamlığı Açık Kapı Bürosu, 17 Temmuz 2019 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.

Merkezefendi Hükümet Konağı girişinde bulunan Merkezefendi Açık Kapı Bürosununun açılışında, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Kurum Müdürleri, Açık Kapı İrtibat Görevlileri ve Kaymakamlık Personeli hazır bulundu.

Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu “yaklaşık 2 yıldır Valiliklerimizde hizmet vermekte olan açık kapı bürosu Bakanlığımızın takdirleriyle Merkezefendi Kaymakamlığımız bünyesinde de açılarak bugün itibariyle vatandaşlarımıza hizmet sunmaya başladı.

Açık Kapı Bürolarına vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan başvurular, mevzuat ve yasalar çerçevesinde ivedilikle değerlendirilecek, başvuru ve taleplerle ilgili işlemlerin hızlı ve etkili bir şekilde sonuçlandırılması sağlanacaktır.

Açık Kapı Büromuzun, Merkezefendi ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

3 Personelin görev yaptığı Merkezefendi Kaymakamlığı Açık Kapı Bürosuna ilk müracaat Emine Kara ve Mehmet Kara tarafından yapıldı.

Açık Kapı Projesi; Valilik Hizmetleri, Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri, Yerel Yönetimler, Yardımlar ve Sosyal Hizmetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik, Din Hizmetleri, Eğitim, Ekonomi ve Sanayi, Enerji, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Tapu ve Kadastro, Kültür ve Turizm, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Gençlik ve Spor ve diğer başvurular olmak üzere toplam 17 başvuru kategorisinden oluşmaktadır.

Editör: TE Bilişim