Merkezefendi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde denetimlerini sıklaştırdı. Başkan Subaşıoğlu, “Gerçekleştirilen bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdalara ulaşmasını sağlamaktır” diye konuştu.
Kurban Bayramı’nda en fazla tüketilen ürün olan et ile bayramların vazgeçilmezi olan tatlılar için Merkezefendi Belediyesi Zabıta ekipleri denetimlerini artırdı. İlçe sınırları içinde faaliyet gösteren Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı ile pastane ve unlu mamul imalathaneleri, zabıta ekipleri tarafından mercek altına aldı. Bayram süresince halkın en fazla tüketim yaptığı ana gıda maddeleri arasında yer alan tatlı üretiminin yapıldığı imalathaneler ile küçükbaş ve büyükbaşların satıldığı canlı hayvan pazarında yapılan denetim çalışmalarında Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletme sahiplerine gerekli uyarıları yaparken, kurallara uygun hareket etmedikleri belirlenen işletmelere de cezai işlem uyguladı. Kurban satış izni olmayan yerlerde satış yapılmaması için gerekli tedbirler alındı. İlçede halk sağlığını tehdit edecek hiçbir gıda maddesinin üretim ve satışına müsamaha göstermeme kararlılığında olan zabıta ekipleri, hayvan satışı yapılan yerlerinde temiz ve sağlıklı olmasına dikkat etti. 
Denetimlere ilişkin açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Kurban Bayramı öncesi ekiplerimizin gerçekleştirdiği bu denetimlerde satış kuralları çerçevesinde tatlı ve unlu mamul satışlarının yapıldığı yerlerin uygunluğu kontrol edildi. Gerçekleştirilen bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdalara ulaşmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim