Merkezefendi Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez lise okul başkanlarından oluşturulan ‘Okul Başkanları Meclisi’ başkanını belirledi. 4 adayın kıyasıya yarıştığı seçimlerde Furkan Tarhan başkanlığa seçildi.

Merkezefendi Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen seçim heyecanı kıyasıya yaşandı. İlk olarak meclis başkanının belirlendiği seçimlere Ozan Akyol, Rabia Eyüpoğlu, Mert Dağdelen ve Furkan Tarhan aday olarak girdi. Seçim öncesi 3’er dakikalık konuşma yapan adaylar siyasetçilere taş çıkaran cinsten vaatlerde bulundu. Ardından seçimlere geçildi. Gizli oy, kapalı zarf usulü gerçekleşen seçimler sonucunda Furkan Tarhan 14 oyla başkan olurken, rakipleri Mert Dağdelen 7, Ozan Akyol 3, Rabia Eyüpoğlu 3 oy aldı. Başkanlığa seçilen Furkan Tarhan oy veren vermeyen herkese teşekkür ederken, öğrencilerin ve okulların yaşadığı sorunlara köklü çözümler bulabilmek ve yerel yönetimlerde etkin rol alabilmek için ellerinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Ardından da başkan vekilliği ve katip üyeliği seçimlerine geçildi. Yapılan seçimlerin ardından 1. Başkanvekilliğine Kerimcan Demir, 2. Başkanvekilliğine Özge Gökçen seçildi. 1. Katip Üyeliğe Ayşenur İyilikçi, 2. Katip Üyeliğe Burçak Makal, 1. Yedek Katip Üyeliğe Furkan Döngül, 2. Yedek Katip Üyeliğe ise Doğukan Hazer Yerlikaya seçildi.

“Örnek çalışmalara imza atılacağına inanıyorum”

‘Okul Başkanları Meclisi’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Belediyesi olarak bir ilke imza atıldığını belirterek, çalışmanın Türkiye’ye örnek olacağının altını çizdi. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. İlçemizdeki liselerde demokratik yolla seçilmiş okul başkanları arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz ‘Okul Başkanları Meclisi’nin ikinci oturumunu gerçekleştirdik. Bu toplantımızda başkan, başkanvekilleri ve katip üyelerimiz belirlendi. Seçimlerimiz gerçekten demokratik bir ortamda gerçekleştirildi. Başkanlığa seçilen Furkan Tarhan kardeşime ve diğer seçilmiş kardeşlerime çıktıkları yolda başarılar dilerim. Meclisimizin tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Bir sonraki meclis toplantısının 18 Mart’ta gerçekleştirileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim