Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Herkesin sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu söyleyen Başkan Subaşıoğlu, “Sağlıklı yaşam ancak sağlıklı çevre ile olur.  Çevrenin korunması ve geliştirilmesine yönelik atılacak her adım, insanlığın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Çevrenin kirlenmesini önlemek için Merkezefendi Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri mutlaka yerine getireceğiz. Çevreye duyarlı, çevre dostu bir yönetim anlayışıyla doğal kaynaklarımızı korumak ve yeşil alanları koruyarak çoğaltmak, doğanın kirlenmesini önlemek, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak yalnızca belediyelerin görevi değil, belediyelerimiz başta olmak üzere üreten her kurum ve her kuruluşlar ile ilimizde yaşayan tüm vatandaşlara büyük görevler düşmektedir. Biz belediye olarak, sağlıklı çevre ve sağlıklı yaşam için herkesi harekete geçmeye davet ediyoruz. Herkes bilecek ki, sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olacaktır. Ve biz doğamızı korudukça oda bizi koruyacaktır. Biz bu yaşadığımız evreni atalarımızdan ödünç aldık. Çocuklarımıza da düzgün, yaşanılası bir çevreyi bırakmak hepimizin görevidir. Bu bağlamda el ele vermeli daha duyarlı ve dikkatli hareket etmeliyiz. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, bulunduğumuz yerin temiz olmasını istiyorsak çevre kirlenmesine engel olalım”dedi.

Çevre kirliliğinin insan sağlığını en çok etkileyen unsurlardan biri olarak, bütün ülkelerin ortak sorunu olduğunu ifade eden Başkan Şubaşıoğlu, “Doğal çevreyle uyum içinde yaşamak, doğal kaynaklarımızı doğru kullanmak, çevreye karşı daha duyarlı yaklaşmak ve kirlilikle mücadele etmek sürdürülebilir çevre için en önemli adımlardır. Tüm dünya küresel ısınma, çölleşme ve kuraklık gibi insanlığın geleceğini tehdit eden etkilere sebep olan çevre kirliliğine karşı büyük bir mücadele vermektedir.

Hep birlikte daha temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak dileğiyle toplumumuzda çevre bilincinin daha da artmasını, sağlıklı yaşam için çevreye karşı duyarlı olmayı temenni ediyor; Elimizdekinin kıymetini bilen, onu geliştirebilen, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmek dileğiyle tüm vatandaşlarımızın ‘Dünya Çevre Gününü’ kutluyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim