Denizli Haber - Merkezefendi Belediyesince geleneksel hale getirilen ve 7'den 70'e herkesin büyük ilgi gösterdiği El Emeği ve Kadın Girişimciler Festivali, üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. El emeği ürünlerin yer aldığı stantların yanında kültür ve sanat etkinliklerinin de gerçekleştirildiği festivale, Merkezefendililer ve Denizlililer büyük ilgi gösterdi. İlk gününden bu yana yoğun katılımın olduğu festivalin son gününde, Yazar Nilgün Bodur ve Oyuncu ve Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak, söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşilerin ardından ünlü yazarlar kitaplarını okurları için imzaladı.

NİLGÜN BODUR TAVSİYELERDE BULUNDU

Yazar Nilgün Bodur, özellikle psikolojiyle ilgili konuları baz alarak konuşmasını gerçekleştirdi. Psikolojik şiddet ve dikkat dağınıklığı konuları üzerinde duran Bodur, kadınların da erkeklerin de yaşamında karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı baş edebilmesi için tavsiyelerde bulundu. İnsan hayatında mutluluğun önemli bir seçim olduğuna dikkat çekerek insanların negatif ve olumsuzluklardan uzak durması gerektiğini, ellerindekiyle mutlu olmayı öğrenmeleri gerektiğini ifade etti.

“BEDEN VE ZİHİN SESLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

İnsan ilişkilerine getirdiği farklı yaklaşımlarla tanınan Aşkım Kapışmak’ın söyleşisinde salon hınca hınç doldu. Yazar Aşkım Kapışmak, insan ilişkileri ve davranışları hakkın konuşma gerçekleştirdi. Kapışmak, psikolojik şiddet, travma, motivasyon ve süper ego konularına değinerek insanların, ilişkilerle yaşayan bir varlık olduğunu dile getirdi. Saldırganlık ve kötü duygular hakkında bilgi veren Aşkım Kapışmak, dinleyenlere kötü duyguların nasıl aktarılmayacağının tekniklerini aktardı. Sahneye vatandaşları konuk alan Kapışmak, insan davranışlarını örnekleme yaparak gösterdi. Beden ve zihin sesleri hakkında bilgiler veren Aşkım Kapışmak ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan söyleşinin sonunda dinleyiciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

“BİR SONRAKİ FESTİVALİMİZİ YAPMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendililerin ve Denizlililerin festivale göstermiş olduğu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’nin üretici kadınlara büyük destek sağladığını ifade eden Başkan Doğan, Merkezefendi’de kadınlara pozitif ayrımcılığın olduğunu söyledi. Doğan, “İkinci kez gerçekleştirdiğimiz festivalimize hemşehrilerimiz yine büyük ilgi gösterdi. 3 gün boyunca el emeği ürünlerin sergilendiği ve satışının yapıldığı festival, üretici kadınların ve hemşehrilerimizin taleplerini karşılıyor. Bu da bizleri fazlasıyla mutlu ediyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Merkezefendi Belediyesi olarak üretici kadınları desteklemeye her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.

“KONSER VE SÖYLEŞİLER FESTİVALİMİZE RENK KATTI”

Birbirinden değerli isimleri Merkezefendi’de ağırlamanın ve sevenleriyle buluşturmanın çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Doğan, “17-18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivalimize renk katan konser ve söyleşilerle, Merkezefendi Kültür Merkezi'nde hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Merkezefendi’yi sanatın ve kültürün merkezi haline getirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. İlçemiz eğitime, bilime, kültüre ve sanata değer veren bir ilçe. Bu doğrultu da bizler de Türkiye’nin alanında önde gelen isimlerini konuk ederek söyleşiler gerçekleştirdik. Aynı zamanda belediye bünyemizde kurduğumuz orkestramız ile de hemşehrilerimize festival havasını tam anlamıyla yaşattık. Merkezefendimiz ve hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim