Bahçelievler mahalle sakinleri yol toz ve çamurdan sonunda isyan etti. Aylardır kazılan yollar nedeniyle tozla mücadele eden mahalle sakinleri sonunda bir tabela yaptırarak isyanının dile getirdi 

Bahçelievler mahallesinin bazı sokaklarındaki manzara tam anlamıyla burası neresi dedirtecek derecede. Ünlü Hollywood filmlerinde nükleer savaş sonrası ortaya çıkan hikayelerdeki görüntüler burada tam anlamıyla yaşanıyor.


Kırmızı toprak nedeniyle zor anlar yaşayan mahalleli tozdan kurtulmak için ellerinde hortum sabah akçan yolları suluyorlar. Hatta taşlarla kavşak refüj yapan vatandaş vizyon kent Denizli değilde  Mars’ta yaşıyor gibi. 


Hatta bir vatandaşın “ Burası kızıl gezegen mars bakın burada hayat var, kırmızı toz ve toprakta canlı olarak yaşıyoruz” esprisinde bulundu. 
Merkezefendi Belediyesi’nin özellikle son dönemde gerçekleştirdiği etkinliklerden ve konserlerden oldukça memnun olduklarını vurgulayan vatandaş, “Konser on numara, açılışlar mükemmel, binalara yapılan yatırımlar parmakla gösterilecek nitelikte ancak birde vatandaşa baksalar, sanatçılar yerine vatandaşı dinleseler ve asıl görevleri olan şaşalı binalar yapmak yerine vatandaşa hizmet etmeyi ön planda tutsalar iyi olmaz mı” diyerek konuştular. 


Aynı şekilde sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan bir vatandaş, 
” 4013 Sokağın başından 300 metresini asfalt yapıp ve 600 metresini yapmamak ne anlama geliyor. Görevliler önce sorumlu oldukları ilçenin sorumluluklarını alsın daha sonra gösterişli işler yapsın “şeklinde isyan etti. 

Bu durum vatandaşın canına tak etti. 27 Ağustos’ta yola pankart koyan vatandaşlar, pankartta “Yetkilisine! Trafiğe açtığın yolu ya asfalt yap, ya da hiç açma. Çevreyi toz, duman ve gürültüyle kirletme” şeklinde yetkililere tepki gösterdiler. Ama o günden beri yetkililer vatandaşların bu çağrısına kulak vermediler. Hala yollar düzeltilmedi. Hala vatandaşlar durumdalar. 


Yoldan her araç geçtiğinde her yer toz duman içinde kalıyor. Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatmak için kendi imkanlarıyla topladıkları taşları yola taş döşediler. Ama Belediye bunu da görmezden geldi.
Bakalım Merkezefendi Belediyesi Bahçelievlerdeki canlıları keşfedebilecek mi ?

Editör: TE Bilişim