Denizli Haber - İki takım da maça yüksek savunma konsantrasyonu ile başladı ve rakibine kolay atış vermedi. TV molasına 8-7 önde giden Yukatel Merkezefendi Belediyesi, Kalin Lukas'ın son saniye basketi ile ikinci çeyreğe 16-13 önde girdi.

İkinci çeyreğin başında iki takım da üçlükleri yağdırdı, beşinci dakika 28-27 PETKİM üstünlüğü ile geçildi. Periyodun devamında üçlükler kaçtı, Yukatel Merkezefendi savunma kaynaklı sayılarla son 47 saniyeye 40-33 önde girdi ve devreyi de bu skorla önde bitirdi.

PETKİM 12-3'lük seriyle üçüncü çeyreğin 5. dakikasında skoru 45-43 lehine çevirdi. 7. dakikada Hamilton'un yaptığı temiz blok, faul kararıyla karşılaşınca tribünlerden büyük tepki geldi. Yukatel Merkezefendi Denizli Basket son periyoda 54-50 önde girdi.

Dördüncü periyodun ilk 4 dakikasında kaçırmadan atan Merkezefendi farkı 13 sayıya (68-56) çıkardı, beş buçuk dakika kala fark Kalin Lukas'ın üçlüğüyle 17 sayıya (75-68) yükseldi. PETKİM'in dağıldığı bu bölümde fark 20 sayıyı geçti, karşılaşma 89-70 sona erdi.

ÖNE ÇIKANLAR...

PETKİM: Peyton Aldridge, Sean Armand 17 sayı (4/7 üçlük), 2 ribaund, 7 asist, Malcolm Thomas 12 sayı, 14 ribaund, 1 asist

Yukatel Merkezefendi Belediyesi: Rihards Lomazs 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Jeremy Hollowell 10 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Devonte Upson 10 sayı, 7 ribaund, Kalin Lukas 17 sayı, 2 ribaund, 11 asist, Nathan Sestina 16 sayı (4/6 üçlük), 4 ribaund, 6 asist

AKTAŞ:' ÇOK DEĞERLİ BİR GALİBİYET'

Yukatel Merkezefendi Belediyesi Baş antrenörü Zafer Aktaş maç sonrasında şunları söyledi. Aktaş,"

"Bizim için çok değerli bir galibiyetti. Öncelikle oyuncularımı sonra teknik ekibimi kutluyorum. Gerçekten Aliağa deplasmanında İzmir’de özellikle şu an bulunduğumuz konum itibari ile kazanmamız çok değerliydi. Bu üst üste kazandığımız üçüncü maç oldu. Güzel bir ritim yakaladık. İyi çalışıyoruz. Oyuncuların özgüveni yerinde. Bu haftayı iyi geçirip ligin son haftasında da Bahçeşehir maçında iyi basketbol oynayarak ligi kapatmak istiyoruz. Yeni bir takımız yolumuz uzun daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum.Sponsorumuz Yukatel ailesine, başkanıma ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Rakip takımı kutluyor, bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum."dedi.

Editör: TE Bilişim