Denizli Haber - Okul-sektör işbirliği ile Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası katkısıyla yapılan muhasebe sokağı için açılış töreni düzenlendi. 

Denizli Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açılış törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, TÜRMOB Genel Başkanı Emre KARTALOĞLU, Denizli ve çevre illerin SMM Odası başkanları katıldı.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre KARTALOĞLU törende yaptığı konuşmada, TÜRMOB faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye’de bulunan tüm işletmelerin, meslek lisesinde yetişen öğrencilere ihtiyacının olduğunu ifade eden Başkan Kartoğlu, muhasebe sokağının çok anlamlı ve güzel olduğunu söyledi ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizde tüm sektörlerinin ihtiyaç duyduğu, yetişmiş, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve mesleğini en iyi şekilde öğrenip uygulayan bireyler yetiştirmek için Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meslek Liselerimiz, Mesleki Eğitim Merkezlerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz, Meslek Odalarımız hep birlikte el ele vererek çalışmalarımızı devam ediyoruz” dedi.

Ayrıca 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan değişiklikleri açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Ekici; “Artık her ay mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilerimizin aldığı asgari ücretin yüzde 30'u kadar ücret, maaş, işveren tarafından değil devlet tarafından karşılanacaktır. Böylece mesleki eğitim merkezlerimiz, işveren açısından çok cazip ve mazeret üretemez bir noktaya çıkmıştır” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Selçuk’a teşekkür belgesi takdim etti. Kurdele kesiminden sonra tüm katılımcılar sokağı gezdi. Baştan sona muhasebenin temel kavramları, muhasebe mesleği, muhasebenin tarihçesi vb grafik ve görsellerin duvara kaplanmasıyla oluşturulan muhasebe sokağı, ziyaretçilerden tam not aldı.

Editör: TE Bilişim