“Üç ayların manevi iklimi içerisinde idrak edeceğimiz bu kutsal gecede yapacağımız duaların,koronavirüs salgın hastalığından insanlık olarak kurtuluşumuza vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.
 
Berat Kandili, Allah'ın bütün kullarına rahmet, lütuf ve mağfiret kapılarını aralayarak kullarını bağışladığı, dualarına karşılık verdiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri kat be kat mükâfatlandırdığı mübarek gecelerden birisidir.

Sevgili Peygamberimiz(SAV), bu gecenin önemini anlatmak için şöyle buyurmaktadır:”Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, o geceyi ibadetle değerlendirin. Gündüzünde de oruç tutunuz. Zira, Allah-u Teâlâ, o gece güneşin batmasıyla birlikte rahmetiyle dünya semasına iner. “
 
Bizleri affetmek için her fırsatta çeşitli vesileler kılan Rabbimizin bu müjdesine kulak vermeli, bol bol tövbe ederek, kaza ve şükür namazı kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak ve bilhassa ilim öğrenerek bu mübarek geceyi en güzel şekilde idrak etmeliyiz. Bu bereketi ve rahmeti bol gecede temiz bir kalple Allah’a yönelmek bizleri manevi kirlerden arındıracağı gibi Allah katındaki derecemizin yükselmesini sağlayacak, dünyevi ve uhrevi hayatımızı daha güzel ve anlamlı kılacaktır.
 
Bu düşüncelerle,başta Pamukkale ve Denizlili Hemşerilerimiz olmak üzere Asil Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni tebrik ediyor,tüm dünyaya sağlık ve afiyet getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.

Editör: TE Bilişim