Denizli’de fikirde olan birlikteliklerini mesleki faaliyetlerde de göstermek amacıyla Milliyetçi Avukatlar Grubu kuruldu.

Milliyetçi Avukatlar Grubu adına açıklama yapan Av. Nihat Ispartalı, Sosyal ve mesleki dayanışmayı daha da perçinlemek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

“YARGI BAĞIMSIZLIĞINI AVUKATLARIN AZMİ VE KARARLILIĞI SAĞLAYACAK”

Yargının bağımsızlığını Avukatların azmi ve kararlılıklarının sağlayacağını kaydeden Ispartalı,

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yöntem ve kararlılık, Türk-İslam şuurunun feraseti ve Erenler diyarı Anadolu iklimin irfanı doğrultusunda; Türk Milliyetçiliği fikrine gönül vermiş, gençliğinin en heyecanlı zamanlarından bu güne, meslek hayatları da dahil olmak üzere bu kutlu yürüyüşün içinde mücadelesini ortaya koymuş meslektaşlarımız, bir araya gelerek sosyal ve mesleki dayanışmayı daha da perçinleyecek olan birliği hayata geçirmek amacıyla bu kıymetli grubu kurma kararı almışlardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün; "Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz." sözleriyle devletin sağlam bir hukuk zemini üzerine tesis edilmesinin milletin istiklali, istikbali ve selameti açısından vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını önemle ve ısrarla çizmektedir” dedi.

“MİLLİYETÇİLERİ AVUKATLAR GRUBUNA DAVET EDİYORUZ”

Denizli’de Milliyetçi Avukatları Gruba davet eden Ispartalı, “Türk’ün tarihindeki "Töre konuşunca han susar" ilkesi; her türlü güce haiz büyük Türk kağanlarının töreye/hukuka olan bağlılığını, devletin ve milletin her kademesinde hukuk devleti anlayışının kırmızı çizgi haline geldiğini, hukuk devleti prensibinin ve adalet kaygısının Türk kültüründe binlerce yıldır ne kadar önemli bir karşılık bulduğunu bizlere göstermektedir. Gücünü, tarih boyunca hüküm sürdüğü topraklarda adaletle hükmetmiş Türk Milletinden, hak inancından, fıtrat şuurundan alan bizler; savunma kanadının yılmaz temsilcisi avukatların ‘hukuk devleti’ bağlamında kişisel ve mesleki gelişimi ve nihayetinde toplumsal ilerlemeyi düstur edinmek üzere töresi adalet ve bağımsızlık olan Türk Milliyetçisi Avukatların birlik olma vaktinin geldiğine inanmaktayız. Büyük fikir adamı İsmail Gaspıralı’nın ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ sözüyle de belirttiği gibi fikirde bir olduğumuz meslektaşlarımızla işte de birliğimizi ortaya koymak üzere; Fikirde olan birliğimizi mesleki faaliyetlerde de göstermek amacıyla ve Tam Bağımsız Türk Yargısı şiarı ile çıktığımız bu yolda “Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi” ülküsüne inanan tüm meslektaşlarımızı bizimle birlikte mücadeleye ve Denizli Milliyetçi Avukatlar Grubunda birlik olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

AYDINLI: “HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı da yeni yargı yılı ve Denizli Milliyetçi Avukatlar Grubunun tüm hukuk camiasına hayırlar getirmesini diledi.

KURUCULAR

Denizli Milliyetçi Avukatlar Grubu Kurucuları şu isimlerden oluştu: “Av. Nihat Ispartalı, Av. Engin Yıldız, Av. Halil Buğra Acemi, Av. Kürşat Aykol Av. Onur Pay ve Stajyer Av. Ozan Berkay Toga.

Editör: TE Bilişim