MHP Pamukkale İlçe Teşkilatı ev sahipliğinde gazetecilerle buluşan Ayhan açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın toplantısına MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Pamukkale ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yusuf Garip ve Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı ve teşkilat üyeleri katıldı.
Mehmet Ali Yılmaz açılış konuşmasında “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkan Yardımcımızı ağırlamaktan büyük şeref duyuyoruz. Denizli’deki basın mensuplarımızla bir araya gelmesine vesile olmak bizleri mutlu etti. Genel Başkan Yardımcımızı çok bekletmeden sizlerle baş başa bırakmak istiyorum” dedi. 

“SİSTEME DIŞARIDAN MÜDAHALELERİN ENGELLENMESİ LAZIM”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan konuşmasında “Milliyetçi Hareket Partisi her zaman misyonunu ve vizyonunu ortaya koymuştur. Bizler Türkiye’yi lider ülke yapma sevdasındayız. Refah ve müebbet bir Türkiye istiyoruz. Türk milletinin Türkiye’de refah içinde müebbet yaşamasını istiyoruz.  MHP olarak her zaman uzlaşının tarafında olduk. Uzlaşı olmazsa, ülkede, bölgede veya küresel düzeyde sıkıntılar yaşanabiliyor.  Mutlaka herkes kendi görüşünü savunmalı ancak milli konularda bekaya yönelik davranmak zorundayız. MHP olarak her zaman bunu gözettik. 
Önemli olan son zamanlarda Türkiye’nin ayağına gelen prangalardan kurtulmasıdır. Bunu da birlik beraberlik içinde yapabileceğimizi düşünüyoruz. Sisteme dışarıdan müdahalelerin engellenmesi lazım” ifadelerini kullandı. 

AYHAN’DAN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI
Ayhan Türkiye’yi kaosa sokmak istediklerini ve devletin her kademesine, Türk silahlı Kuvvetleri’ne, yargıya, Emniyet Teşlikatı’na,  eğitime, iş dünyasına, basına, spora sızılmış olduğunu belirterek  “15 Temmuz sonrasında siyasete ertelenemez olan güçlü bir idari yapının kurulması görevi düştü.  Parlamenter sistemin getirdiği bir takım problemlerin olduğunu gördük. Hükümet kurmak uzun süreler alıyordu. Bununda bekaya tehdit oluşturduğu hepimiz tarafından gözlemlendi.  MHP olarak 50 yıllık politik deneyime sahibimiz. Binlerce yıllık devlet kültürünün devamıyız. Buradan sistemle ilgili düşüncelerimizi ortaya koyuyoruz. MHP tehlikeli süreçlerin atlatılmasında öncü olmuştur. Ülkeye ufuk açan ve krizin bertaraf edilmesinde öncülük ederiz. Kavga ederek sorunun çözülmeyeceğini anlatırız. Daha önceki bir çok krizde bu tavrımızı kanıtlamış bulunmaktayız” dedi.

YENİ SİSTEM ZORUNLULUĞUNU DİLLENDİRDİ
Emin Haluk Ayhan “Eski sistemin getirdiği bazı sorunları yaşamaktayız, bu da yeni bir sistemin zorunluluğunu gösteriyor. MHP her zaman bir söz söylediğinde işaret ettiği şey geleceğimizin iyileştirilmesidir.  Bunun için yasal bürokratik ve sosyolojik bir dönüşüm gerekiyor.  Bizim Uzlaşmanın temelinde aradığımız iki şey var: Milliyetçilik ve Demokrasi. 
Türkiye son zamanlarda küresel düzeyde dikte edileni reddetti. Yani bizim güneyimizde bir devletin kurulmasını reddettirmiştir. Suriye’deki olaylarla ilgili gözümüzün içine baka baka yeni devlet kurma çabasına girmişlerdi. On binlerce tır malzemeyi PKK’ya yardım olarak göndermişlerdi.  Ama bu malzemelerle terör örgütünü birleştirip ordu kuramadılar. Bu da Türkiye’nin son süreçte sağladığı önemli bir başarıdır.” ifadelerini kullanarak Suriye politikası hakkındaki görüşlerini ortaya koydu.

ABD’YLE İLGİLİ NET KONUŞTU: “PKK VE FETÖ İLE EŞLEŞTİ”
Küresel siyasetle alakalı net konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ayhan “Amerika Birleşik Devletleri,  FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle bizim müttefikimiz olmasına rağmen eşleşmiş durumda. Türkiye küresel en büyük güçle bölgede karşı karşıya geldi. Türkiye beka açısından gereken her şeyi yapmalıdır. MHP de bunun her zaman arkasındadır.” dedi. 
MHP’nin ülke içerisindeki öneli siyasal duruşuna değinen Ayhan “MHP devlete verdiği önem toplumsal değerlerin en üst mertebesidir. Devlet ve millet kavramları birlikte ele alınmalıdır. Devlet işi de liyakat işidir. MHP Türkiye’yi krizlerden çıkarır ve verimli bir uzlaşmayı sağlar, terörle müzakere etmez mücadele eder. Sokak siyasetini reddeder. Yolsuzluk ve kirliliğe yer vermez. Devleti güçlü ve etkin kılar. Geçmişle gelecek arasında köprü olur”  ifadelerine yer verdi. 


Türkiye’nin içinde bulunduğu krizlerin çözümüyle ilgili “Siyasi meselelerin asli çözümü siyaset kurumunun kendi arasındaki sağlam kurmasından geçer.  Yeni yönetim sistemine geçişte risksiz ve sağlıklı bir geçişin sağlanması lazım. Ülke meselelerinde olayı kilitlemek değil, olayı açmak ve olayı çözecek şekilde tavır alıyoruz” ifadelerine yer veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan sorunların hep birlikte bekaya yönelik olarak aşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim