Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Av. Gülay Özcan, Türk Milletinin 15 Temmuz Gecesi hainlere karşı korkusuzca direnerek, hayasız akını durdurduğunu söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayınlayan MHP’li Özcan, “ 15 Temmuz’da hain bir terör örgütü Türkiye’yi işgale kalkıştı. 15 Temmuz 2016’da yaşanan dehşet ve vahşet son iki asırda karşılaştığımız hiçbir zulme, hiçbir hıyanete benzememektedir. 15 Temmuz’da, dini kisveye bürünen, hizmet ve himmet örtüsüne saklanan, cemaat olgusundan cürüm ve cinayet çıkaran hain bir terör örgütü Türkiye’yi işgale kalkışmıştır. FETÖ ihaneti sadece bununla yetinmemiş, milli ve manevi değerlere telafisi uzun zaman alacak zarar ve ziyanlar vermiştir. Sistemli şekilde devlet kurumlarına yuvalanan, zamanla sivil toplum kuruluşlarına ve toplumsal hayata sinen ve yerleşen FETÖ, neden olduğu yıkımlar, yol açtığı tahribatlar sebebiyle milli hafızalardan asırlarca çıkmayacaktır. Türkiye’miz; direkt değil, dolaylı şekilde; devşirilmiş vandallar kullanılarak, kurşun askere dönüştürülmüş kanlı bir taşeron vasıtasıyla ele geçirilmek istenmiştir. FETÖ, TSK başta olmak üzere, devlet ve toplum hayatının sekiz alanına çöreklenmiş, yıllar yılı en hassas mevki ve mertebelere çökerek palazlanmıştır.   O kanlı gecede yaşananların tekerrür etmemesi hem bizim hem de bizden sonraki nesillerin boynunun borcu, ecdada ve şehitlerimize vefanın gereğidir” diye konuştu.

“YILANIN BAŞI EZİLDİ”

O gece Türk milletinin  tankların önüne yatarak darbecilerin   önüne geçtiğini kaydeden Özcan,  “Türk milleti o karanlık gecede kanunsuz uçurulan savaş uçaklarına, helikopterlere, ateş yağdıran silahlara meydan okudu. TBMM’yi alçakça bombaladılar. İşgal yıllarında bile görülmemiş barbarlığın tarafı oldular.  Emniyet ve istihbarat binalarına saldırdılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kurşun sıktılar.

Masumları can evinden vurdular. 251 vatandaşımız  şehit düştü. 2 bin 194 vatandaşımız  ise gazi oldu.

Allah’a şükürler olsun ki, Türk milleti yılanın başını deliğinden tam çıkmak üzere iken ezdi, kopardı. Allah’tan niyazım bir daha böylesi işgal ve istila teşebbüslerinin yaşanmamasıdır. Allah’tan niyazım kahraman ve gazi Türk milletinin birlik ve beraberliğinin asla bozulmamasıdır. 15 Temmuz’da destansı mücadeleleriyle milli gönüllerde taht kuran 251 şehidimize, terörle mücadelede tarih yazan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ve huzurlu ömürler temenni ediyorum ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim