Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Avukat Yusuf Garip, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Garip, 1071’de Anadolu coğrafyasını vatan yapan mührümüzü sökmek isteyen ve  Türk’ün varlığına kasteden işgalcilere  30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Destanıyla büyük bir tokat vurulduğunu söyledi. Garip, günümüzde de vatan topraklarına nifak sokmak isteyen terör ve terör odaklarına karşı da Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin aman vermeden mücadelesini sürdürdüğünü dile getirdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Avukat Yusuf Garip, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi, “Anadolu Türk’ün ilelebet yurdudur. 1071 yılında Malazgirt Zaferiyle Türk milletinin yurt yaptığı Anadolu’dan vatan topraklarımızdan bizleri uzaklaştırmak isteyenler her zaman Türk’ün sert tokadıyla karşılaşmış, planları bin yıldır tutmamıştır. Vatan topraklarımıza saldırıp, parçalamak isteyenlere en güzel cevap Kurtuluş Mücadelesi destanımız ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesidir. Türk ulusu ve onun kahraman ordusu; milli birlik ve beraberlik içerisinde vatanı  işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek eşsiz bir mücadele göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos zaferi ve destanı, Türk ulusunun varlığına ve onun bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere vurulmuş en ağır darbedir. Bu zafer, Türk Milletinin talihini, kaderini ve akıbetini aydınlatmıştır. Sonuçta kazanan aziz milletimiz, sonunda başarıyı hak eden fazilet ve hamiyet dolu milli yürekler olmuştur. Türk milletinin kutlu varlığına pranga vurmak için birbiriyle yarışan husumet ittifakı layık olduğu acı dersini meydanlarda dün olduğu gibi bugünde almaktadır. Günümüzde terörle ülkemizi yıpratmak isteyenler kara emellerine ulaşamadıkları gibi güçlü, çelikten Türk Ordusunun tokadıyla da inim inim inlemektedirler. Zaferlerimizi gölgeleyip egemenlik haklarımızı savsaklamaya kalkışanlara 30 Ağustos şuuruyla, çelik gibi bir iradeyle ve misliyle mukabele edeceğimizi hiç kimse hatırdan çıkarmamalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları, büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum.”

Editör: TE Bilişim