Denizli Haber - AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında ziyaret etti. Bakan Varank’a Denizli’ye verdiği birçok destek için teşekkürlerini ifade eden Milletvekili Şahin Tin, aynı zamanda Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu’nun taleplerini de aktardı.

 

“DENİZLİ İNSANI VİZYON SAHİBİ”

Milletvekili Şahin Tin, Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu’nun talep ve önerilerinin kalkınmanın ve yerli üretimin önündeki engelleri aşacak nitelikte olduğunu belirtti. Şahin Tin; “Denizli, potansiyeli yüksek bir kentimiz. İnsanı vizyon sahibi. Yatırım ve üretim konusunda da atılımcı bir şehir. İş dünyamız kendi içinde uyumlu, proaktif adımlar atmayı ve beraberinde başarıya giden yolun önündeki engelleri ortak akılla çözmeyi önceliği gören bir kent. Bu manada sanayicimizin taleplerini önemsiyor ve bakanlıklarımıza taşıyoruz. Pandemiyle birlikte tedarik zincirinde bir takım sıkıntılar baş gösterdi. Buna rağmen ihracata yönelik üretimde kentimiz salgın döneminde önemli bir ivme yakaladı. Ancak özellikle son dönemde Avrupa ülkeleri ve ABD’de yaşanan resesyon sebebiyle siparişlerde dolayısıyla üretimde düşüşler yaşandığı görülüyor. Bu düşüşler, bir takım riskleri de beraberinde getiriyor. Bu riskleri bertaraf etmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümetimiz bir takım önlemler aldı, almaya da devam ediyor. Bu önlemler, destek ve imkânlar sayesinde elbette rahatlamalar oluyor, yine de şu anki küresel koşullar alınan önlemlerde yeni revizyon yapılmasını gerekli kılıyor” dedi.

 

“İŞ DÜNYAMIZIN TALEPLERİNİ İLETTİK”

İş dünyasının sağlanan bazı destekler ve kolaylıklarda süre uzatımı talep ettiğine dikkati çeken Milletvekili Şahin Tin; “Sayın Bakanımızı ziyaretimizde Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformumuzun taleplerini aktardık. Salgın döneminde yürürlüğe alınan kısa çalışma ödeneği desteğinin süre uzatımı, nakdi ücret desteğinin devamının sağlanması, ihracatçıya stok finansmanı desteği verilmesi, işe devam kredi desteği verilmesi, KGF desteğinin limiti artırılmış olarak kullandırılması, mevcut koşullardan olumsuz etkilenen ve likidite ihtiyacı olan teminat açığı oluşan firmalara kredi önceliğinin tanınması ile finansmana ulaşmada yaşanan bir takım sorunların aşılmasına yönelik önerilerini ilettik. Ayrıca üretim maliyetlerindeki artış ile dolar kurundaki artışın uyumsuzluğu, bununla birlikte enerji maliyetlerindeki artış ile rekabet gücünü korumaya dönük ilave tedbirlerin alınması gibi hususları da paylaştık. Sayın Bakanımıza sunulmak üzere platform üyelerinin ortak imza ile bize ulaştırdığı daha birçok konuyu içeren dosyayı kendilerine takdim ettik. Sayın Bakanımız Makine İhtisas OSB başta olmak üzere kentimiz sanayisinin gelişmesi ve büyümesine önemli destekler sağlıyorlar. Müteşekkiriz. Desteğini hep yanımızda hissediyoruz” dedi.

 

“SANAYİCİMİZİN YANINDAYIZ”

Bakan Varank’ın Denizli’ye verdiği destek ve önemden duyduğu memnuniyeti belirten Milletvekili Şahin Tin, “AK Parti iktidarı olarak bizler eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla çalışıyoruz. Şehrimiz sanayisini daha da güçlendirmek için potansiyeline yakışır adımları atarak süreçleri birlikte yakından takip etmek şüphesiz başarıları da beraberinde getirecektir. Şehrimize gelecek yatırımların önünü açmaya, üretim, istihdam ve ihracat temelinde adımlar atmaya, sanayicimizin yanında yer almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Sayın Bakanımızı da şehrimize davet ettik. Öncelikle bu hafta sonu makineci sanayicilerimizle buluşmak üzere Bakan Yardımcımız şehrimizde olacak. Aralık ayının sonuna doğru da Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ı kentimizde ağırlayacağız. Teşrifleriyle de yeni bir yatırımın açılışını ve iş dünyamızla buluşmalarına ev sahipliği yapacağız. Denizli'mizi Türkiye Yüzyılı’nda daha da yükseklere taşıyacağız” dedi.

Editör: Tahir Aygün