İncilipınar Parkı, yürüyüş yoluyla, muhteşem doğası, spor aletleri, havuzları ve yeşiliyle sıcaklarda serinlemek , spor ve piknik yapmak için gerçekten güzel tasarlanmış ve cezbedici bir alan.

Evime de yakın olan bu parkta her gün yürüyüş yapmak ve yeşilinde dinlenmek beni mutlu eden faaliyetlerden birisi.

Fakat gelin görün ki, her şeyiyle bu kadar güzel tasarlanıp insanların hizmetine sunulmuş bu parkta her gün karşıma çıkan manzaralar bana aşırı üzüntü veriyor.

Neden mi?

Mesela yürüyüş yolu yapıldığında, her köşesine bisiklet ve motosikletlerin giremeyeceğini belirten tabelalar konulduğu halde bisikletliler ve motosiklet sürücülerinin büyük  bir hız ve vurdumduymazlık içinde bu yolda seyir halinde olmaları isyan ettiriyor.

Suriyeli, İranlı ve Afgan mültecilerin her köşesini kapladığı bu parkta, kendilerinin yanında sürü sepet çocukları ve köpekleriyle bir yandan piknik yapıp çöplerini pervasızca oturdukları yerde bırakmaları, yürüyüş yolunda bisiklet ve motosikletleriyle yasak tabelasına baka baka yürüyenlerin yanından jet hızıyla geçmeleri, uyarıları zerre kadar dikkate almamaları gerçekten dayanılır gibi değil.

Dün yürüyüş yolunda yanımdan arka arkaya hızla geçen bu bisikletli mültecilerden birine dayanamayıp müdahale etme gereğini duydum ve yasak tabelasını gösterdim.

Ne yaptı dersiniz?

Pis pis sırıtıp elini kolunu sallayarak bisikletle hızla yürüyüş yolundaki seyrine devam etti.

Yasaklara zerre kadar aldırış etmeyen mültecileri gören diğer insanlar da aynı şeyleri yapmaya başladığı için, bu güzelim yol yakında yürüyüş değil bisiklet ve motosiklet yolu olacak gibi görünüyor.

Bu parklar Denizli’de yaşayan herkesin kullanımı için yapıldı.

Denizli halkı da kullanacak, mülteci de tabi ki. Fakat kurallara uyarak, yasağı delmeye çalışmadan.

Bu yasağı delenler tespit edildiği anda, bence gereken ceza verilirse bu kadar pervasız hareket edilemez diyorum.

Her şeyi düşünülerek tüm insanların hizmetine sunulmuş bu parklarda, dingonun ahırında gibi hareket etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Olmamalı da.

Yürüyüş yolundaki bu yasak delicilere gereken müdahale yapılmadığı taktirde, bir gün orada yürüyen insanlara çarpmaları, yaralamaları veya ölümlerine bile neden olabileceği de unutulmamalı..

Bu nedenle yetkililerin, bu tür kişilere keyfine göre davranamayacağını gerekli cezalarla göstermesi gerektiğini düşünüyorum.

Sağlıcakla kalın!