Denizli Haber - Her çocuk başına ödeme yapılacak. Kamu bankaları ve PTT tarafından yapılacak ödemeler başladı. Okul ve kırtasiye masrafları vatandaş için sorun olmaktan çıkacak. Her çocuk için ödenen tutar 1 250 lira üzerinden yapılacak. Yapılacak ödemeler kamu bankaları ve PTT üzerinde gerçekleşecek. Okul ve kırtasiye ihtiyaçları vatandaş için problem olmaktan çıkacak. Okulların açılması ile ortaya çıkan kırtasiye ve okul masrafları vatandaşları zora sokuyordu. Zor zamanlarda devlet elini uzatarak vatandaşını destek oluyor. İhtiyacı olan ailelere 1 250 lira tutarında ödeme yapılacak.

Kırtasiye ve okul masraflarının karşılanması için yapılacak ödeme tutarı 1 250 lira olarak belirlendi. Ödemeler konusunda gerekli tüm açıklamaları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldı. Yapılan açıklamaya göre maddi durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yardım yapılacak. Ancak bu yardımlardan faydalanabilmek için başvuru yapılması gerekiyor.

OKUL GEREKSİNİMLERİ İÇİN HER ÇOCUĞA 1.250 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre her çocuk için 1 250 lira tutarında SED ödemesi yapılacak. Bakanlık tarafından yapılan ödemeler ile okul ihtiyaçları karşılanmış olacak. Bu ödemelerden faydalanmak için ihtiyaç sahibi olmak gerekir. Toplamda 170 bin lira ödenek hazırlanmış durumda. İhtiyaç sahibi tüm ailelere ödeme yapılacak.

SED Ödeme Başvuruları Nasıl Yapılır?

SED başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar bulundukları yerdeki il ve ilçe Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekir. Başvurunun ardından vatandaşlar gerekli olan belgeler istenir. İstenecek belgeler, dilekçe, TC kimlik belgesi ve sağlık raporudur. Bu belgeleri temin eden vatandaşlar başvuru yaparak ödemelerden faydalanabilir. Çocuklarının kırtasiye ve okul masraflarını karşılamada sıkıntı yaşayan vatandaşlar bu durumu belgelendirerek başvuru yapmaları halinde kendilerine ödeme yapılır. Okula giden öğrencilerin masrafları devlet tarafından sosyal yardımlardan karşılanır.

Editör: Tahir Aygün