Denizli Haber  - Denizli’de üyelerine yönelik  "Tarihe Yolculuk Gezi Programları" düzenleyen Devlet-i Aliyye Ocakları Denizli İl Başkanlığı geçen ay yapılan İstanbul gezisinin ardından geçtiğimiz günde kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale’ye gezi düzenlendi. Geziye Devlet-i Aliyye Ocakları üyesi 60 kişi katıldı.

WhatsApp Image 2022-09-05 at 16.28.54 (3)

Çanakkale gezisinde gurup üyeleri Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı ve Deniz Savaşları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu Yahya Çavuş Şehitliği, Anzac Koyu ve Arıburnu Gezintisi Mehmetçiğe Saygı Anıtı Kanlısırt ve Avustralya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler, Lağım Savaşlarının Geçtiği Tüneller, 57. Alay Şehitliği Ziyareti, Conkbayırı, Atatürk Anıtı nı gezdi.

WhatsApp Image 2022-09-05 at 16.28.54 (3)

Devlet-i Aliyye Ocakları Denizli İl Başkanı Resul Aytekin, ocak olarak her ay farklı bir ile tarihe yolculuk gezisi düzenlediklerini, geziye ilginin çok yüksek olduğunu söyledi. İstanbul’un ardından Çanakkale’ye kahramanlık destanlarının yazıldığı bölgelere de gezi düzenlediklerini anlatan İl Başkanı Resul Aytekin, “"Tarihe Yolculuk Gezi Programları" kapsamında "Vatan kalbinin attığı yer - Çanakkale" turumuzu tamamladık. Çanakkale'yi geçilmez yapan iman dolu ve vatan sevdalısı yüreklerdir. Şehitlikleri, tabyaları, siperleri ve Sahra Hastanesi Müzesini gezdik, çok etkilendik. Çok duygusal anlar yaşadık. Atalarımızın vatan topraklarını savunurken gösterdiği kahramanlıklar göğsümüzü kabarttı. İsimsiz kahramanlarımızı aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla yad ettik. Dualar okuduk. Tura katılan tüm üyelerimize ve misafirlerimize can-ı gönülden teşekkür ediyor ve Çanakkale Ruhunu yaşamayı, yaşatmayı arzu ediyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün