Denizli haber - Soru önergesinin içeriği ise şu şekilde;

“ Denizli ilimizde 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına yaklaşık 13 bin öğrenci girmiştir. Her iki yılda öğrenci sayılarında farklılık olmamasına rağmen

Puanla öğrenci alan Erbakır Fen Lisesi kontenjanı 150’den 120’ye, Aydem Fen Lisesi kontenjanı 180’den 150’ye, Yaşar Kımıl Fen Lisesi kontenjanı da180’den 150’ye düşürülmüştür.

Ayrıca Tavas Fen Lisesinde 60 ve Babadağ Fen lisesinde ise 30 öğrenci kontenjanı azaltılıştır.

Aynı şekilde, Lütfi Ege Anadolu Lisesi’nin kontenjanı 30, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nin kontenjanında da(240 öğrenciden 120’ye düşürülerek) 120 öğrencilik bir azaltılmaya gidilmiştir.

Sınav puanına göre il genelinde Anadolu Liselerinde 30 öğrencilik kontenjan artışı yapılan tek okul Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi’dir.

Ayrıca daha önceden merkezi sınav puanınla öğrenci almayan ve pansiyonu dahi bulunmayan kapanan ilçemiz Akköy de bulunan Sema Abdurrahman KARAMANLIOĞLU Meslek Lisesine 180 öğrenciye kontenjan ayrılmış.

 Yine bu sene ilk defa puanla öğrenci alması için Tavas Anadolu İmam Hatip ve Merkezefendi Hatipzade Veli Başer İmam Hatip Liselerine 30’ar olmak üzere iki okula 60 kontenjan ayrılmıştır.

Bu doğrultuda; 

1- 2021 yılı ile 2022 yıllarında Denizli ilimizde Liselere Geçiş Sistemi sınavına giren öğrenci sayısında yüzdelik olarak bir değişiklik olmamasına rağmen özellikle ilimizde talep gören popüler ve başarılı Fen ve Anadolu liselerinin kontenjanlarının azaltılmasının nedeni nedir?

2- Ülkemiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim veren Fen liseleri ve nitelikli Anadolu Liselerinde kontenjan artışı ve/veya azaltılma oranı illere göre nasıl şekillenmiştir? Diğer illerde okul kontenjanlarında fazla bir değişim söz konusu değilse Denizli’deki okullarda kontenjanlarda değişiklik yapılmasının gerekçesi nedir?

3- Denizli’de kontenjanı düşürülen okullarla aynı muadilde eğitim verecek devlet ve/veya özel yeni okul açılmış mıdır? Bu yeni okulların tercih edilmesi için mi kontenjanlar düşürülmüştür?

Kontenjanı düşürülen okullara girecek yeterli puan alan ancak sınırlı kontenjan nedeniyle tercih yapamayacak başarılı öğrenciler hangi okullara yönlendirilecektir? “

Editör: TE Bilişim