Denizli Haber - Ülkemizde 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmişti. “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganı ve “11 Milyon Fidan, Bugün Fidan Yarın Nefes” çağrısıyla yapılan çalışmalar kapsamında Pamukkale Belediyesi 11 Mahallede 11 bin 11 fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Bu çerçevede Bağbaşı, Akköy, Pınarkent, Zeytinköy, Karakurt, Tekkeköy, Akhan, Kale, Fatih, Anafartalar ve Karşıyaka mahallelerinde belirlenen parklarda mavi selvi, selvi, çınar, ceviz, zeytin, ıhlamur, akasya, dut, leylandi, kartopu, alev çalısı, defne, akçaağaç, lavanta, biberiye, kekik, adaçayı, bahçe külü ve ateş dikeni fidanları toprakla buluşturuldu. 11.11.2022 tarihinde saat 11.00’de eş zamanlı olarak 11 mahallede yapılan etkinliğe mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler de katıldı.

WhatsApp Image 2022-11-11 at 11.45.47

BAŞKAN ÖĞRENCİLERLE FİDAN DİKTİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Bağbaşı Mahallesi’nde yapılan Engelsiz Park’ta düzenlenen fidan dikme törenine katıldı. Yeniden Diriliş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hüsamettin Kulaklı İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilerle birlikte yüzlerce fidanı toprakla buluşturan Başkan Örki’ye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Burada bir açıklama yapan Başkan Örki, “Bu mahallemizde engelsiz parkımızı özel meleklerimiz için yapmıştık. Bugün de 11 ayrı noktada aynı anda 11 bin 11 fidan dikim şenliğini gerçekleştiriyoruz. Burada sizlerle birlikte binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. Dikilen bu ağaçlar dünyamızın oksijen kaynağı oluyor. O nedenle her fırsatta fidan dikip ormanlar oluşturmalı. Sizler de bu ağaçlar gibi güçlü köklere sahip olun ki hiçbir rüzgâr sizi yıkamasın. Biz her çocuğumuzu bir ağaç olarak görüyoruz. Hepsi yan yana gelerek güçlü bir orman oluştursun istiyoruz. Bugün dikilecek olan fidanlar sizlerin Türkiye’nin yüz yılına attığınız eser olarak görüyoruz. Bu fidanlarla Türkiye’nin yüz yılına nefes olacağız. Etkinliğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi. Başkan Örki, öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturup can suyu verdi.

WhatsApp Image 2022-11-11 at 11.41.38bağbaşı engelsiz (9)bağbaşı engelsiz (8)bağbaşı engelsiz (4)A29I8554A29I8465

Editör: Tahir Aygün