Denizli Haber - Pamukkale Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalında Araştırma görevlilerinden Tarık GÖREN’in Prof. Dr. İbrahim TÜRKÇÜER danışmanlığında,  PAÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP)’den destek alarak yaptığı ‘‘Acil Servise Başvuran Viral Pnömonili Hastalarda Serum ACE (Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim) Düzeyi ve ACE Gen Polimorfizminin Araştırılması’’ tez çalışması, 18th National Emergency Medicine Congress & 9 th Intercontinental Emergency Medicine Congress & 9 th International Critical Care and Emergency Medicine Congress’te Doç. Dr. Atakan YILMAZ’ın da sunumu sonucu en iyi sözel bildiri ödülünü almıştır.

Beş kıtadan, 53 ülkeden, yüzlerce etkin ve yetkin bilim insanının yılın bu en büyük bilimsel organizasyonu için Türkiye’de Acil Tıp camiasının değerli üyeleriyle buluştuğu bu kongrede toplam 450 bildiri içerisinden birinci seçildi. Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz 29 Ekim 2022’de yapılan kongre gala gecesinde bu değerli ödülü almak Pamukkale Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı açısından ayrıca önem arz etti. Bu değerli ödülü Doç. Dr. Atakan YILMAZ, ATUDER yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Başar CANDER ve dünyaca ünlü kardiyolog Prof. Dr. Josep BRUGADA’nın (genç ani ölümün sebebini bularak Brugada Sendromunu tanımlayan ve isim babası olan) elinden büyük bir onur duyarak aldı.

Pamukkale Üniversitesi adına böyle güzel ve önemli bir ödülün alınması büyük yankı uyandırdı. Başhekim Prof. Dr. Murat ÖZBAN başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkürlerini belirtti 

                                    

Editör: Tahir Aygün