TÜRSAB Pamukkale Bölge Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ve yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Köseoğlu, “2020 yılı Pamukkale yılı olsun” dedi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, bugün Denizli Konağı’nda düzenledikleri kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.
Başkan Köseoğlu, “Biz Denizli’de misyonumuz gereği biraz da birleştirici ve kaynaştırıcı yönümüzle beraber Denizli’mizin değerlerini ön plana çıkararak Denizli’nin ülke turizminden ve dolayısı ile dünya turizminden hak ettiği payı alması için çaba sarf etmekteyiz. Bu doğrultuda bizler bu yılın başından itibaren, önümüzdeki sene 2020 yılında Pamukkale 2020 yılı olması isteği ile yola çıktık. Bu konuda gerekli kamu idarelerine gerekli dosyaları sunduk. Sayın bakanımıza da konuyu anlattık.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 2018 yılında Çanakkale Troya yılı ilan edildi. Tüm dünyada düzenlenen fuarlarda ilan edilen il, bütün özellikleri ile tanıtılıp ön plana çıkıyor. Bu da ciddi bir turizm hareketini sağlıyor. Bu yıl ise Göbekli Tepe yılı ilan edildi. Şu anda Urfa’da ve yakınlarındaki illerde bulunan otellerde yer yok. Aynı durumu geçen yıl Çanakkale yaşamıştı. Bizlerde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’yi ön plana çıkaralım ve 2020 yılında farklı etkinlikler ile tanıtalım istiyoruz. Bu konuda yerel idarelerden, valilikten, milletvekillerimizden ve sivil toplum kuruluşlarımızdan destek istiyoruz. İlimizin turizm liginde bir üste çıkması için büyük önem arz ediyor. Bugün Denizli’nin bir Gaziantep veya Eskişehir olması için hiçbir engelimiz yok. Denizli tüm özellikleri barındırıyor. Turistik değerler bakımından daha fazla artımızın olduğuna inanıyoruz. Denizli vatandaşlarımız ile bu projeyi sahiplenip, 2020 yılını Pamukkale yılı olarak ilan edilmesi için çalışmalarımızın desteklenmesini istiyoruz. Laodikya için de bu durumu düşündük ama geçici miras listesi içinde yer aldığı için maalesef olmuyor. Bunun için kalıcı miras listesi içinde olması gerekiyor. Pamukkale ile birlikte tüm ilçelerimizin güzelliklerini ön plana çıkaracağız” dedi.

TURİSTLERİN KONAKLAMA SÜRELERİ DENİZLİ’DE SIKINTILI
“Denizli’ye gelen turistler sadece 1 gece konaklayıp gidiyor. Bu süreyi en az 3 güne çıkarmamız ve günü birlik turlar ile zaman geçirmesi gerekiyor” diyen Başkan Köseoğlu, “Bununla ilgili 3 tane rota belirledik. Babadağ, Tripolis, Buldan, Güney ayrı bir rota; Kaklık, Çal Çivril ayrı bir rota; Tavas, Kızılcabölük, Tavas, Beyağaç ayrı bir rota şeklinde olacak. Bizim üretimi yerinde görüp tatmak konusunda avantajlı olduğumuz eko turizmimiz var. Bunlarla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Bunlarla birlikte gastronomi turizmi de önem taşıyor. Denizli olarak iddialı tatlarımız var. Denizli kebabı, Tavas baklavası, Babadağ keşkeği, Buldan kestanesi, Güney-Çal şarapları ve Kale pidesi gibi birtakım değerlerimiz var. Çalışmalar ile mutfağımızın zenginliği arttırılabilir. Bununla ilgili projelerimizi de yaz sonunda ortaya koyacağız” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim