Pamukkale Belediyesi, insan ve yük taşıyan asansörlerin yıllık bakımlarının yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğu konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.  

 

Alınan bilgiye göre, 05 Kasım 2014 tarihli ve 28106 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde Değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik’ hükümleri gereğince bazı kararlar alındı.

 

Söz konusu yönetmeliğe göre, insan ve yük asansörlerinin yıllık bakımdan geçirilmesi zorunluluğu getirildi ve yıllık bakımları yapılmayan asansörler için hizmet dışı bırakılması hükmü yer aldı. Ayrıca Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde kalan insan ve yük asansörleri için Pamukkale Belediyesi ve Türkiye Mühendisler Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi A tipi Muayene Kuruluşu arasında yetki protokolü imzalandı.

 

Ayrıca söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklik, asansörü bulunan binaların sorumlularını (bina sahipleri ile yöneticilerini vb) bakım işinden sorumlu tutuluyor. Asansörü bulunan binaların sahipleri ve yöneticiler, yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde asansörün çalışması için yıllık bakımlarını akredite olmuş A tipi muayene kuruluşlarına yaptıracak. Bakımlar, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ne yaptırılacaktır.

 

Bakımların yapılmaması durumunda ise, aynı yönetmeliğin 10. ve 11. maddesi uyarınca asansörlerin yıllık kontrolü yapılıncaya kadar hizmet dışı bırakılması gerekecek.

 

Asansörlerin bakımı hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler Pamukkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurabilecekler.

       

Editör: TE Bilişim