Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl 18-24 Mayıs tarihlerinde kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle Pamukkaleli öğrencilerle beyaz cennette bulunan Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nde bir araya geldi. Başkan Örki, “Müzeler hem gençlerimizi hem de tüm vatandaşlarımızı bekliyor” dedi.

Türkiye'de her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkaleli öğrencilerle müzede bir araya geldi.

Başkan Örki’ye Pamukkale Şehit Mustafa Uygun İlkokulu 4. Sınıfında okuyan öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Pamukkale’de bulunan Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nde Hierapolis kazılarından çıkan eserlerin yanında Laodikeia, Colossae, Tripolis, Attuda gibi Lycos (Çürüksu) vadisi kentlerinden gelen eserler de bulunuyor. Ayrıca Tunç çağının en güzel örneklerini veren Beycesultan Höyüğü’nden elde edilen arkeolojik buluntular müzenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Caria, Pisidya ve Lidya bölgelerindeki bazı yerleşimlerden ortaya çıkarılan eserler Hierapolis Müzesi’nde sergileniyor. Gezi sonunda bir açıklama yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl 18-24 Mayıs tarihlerinin Müzeler Haftası olarak kutlandığını söyleyerek, “Bu hafta çok önemli. Bu önemli günlerde ülkemizin kültür varlıkları tanıtılması ve eski eserlerin korunması konusunda hassasiyet gösterilir. Biz de Pamukkale Belediyesi olarak bugün ilkokul öğrencileri ile birlikte müzelerimizi gezdik. Müzeler ülkemizin en önemli miraslarından biridir. Müzelerde var olan tarihimizi 7 yaşından 70 yaşına kadar herkesin görmesi gerekiyor. Buradan tüm vatandaşlarımıza sadece Müzeler Haftası değil her zaman müzelere gelerek tarih ile ilgili bilgiler almaya davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim